Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije su osobe privedene, a još tri će biti kazneno prijavljene zbog zlouporabe opojnih droga nakon istrage u kojoj je osječko-baranjska policija zaplijenila oko kilogram droge ‘skunka’, tržišne vrijednosti oko 100.000 kuna, istaknuto je na konferenciji za novinare.


U istražni centar osječkoga Županijskoga suda privedeni su 27-godišnjak i 24-godišnjak iz osječkoga prigradskog naselja Antunovca. Osnovano se sumnja da je 27-godišnjak od listopada prošle do ožujka ove godine, 22-godišnjaku iz Briješća prodao najmanje 80 grama marihuane za 4.000 kuna, izvijestio je voditelj Odsjeka kriminaliteta droga Toni Škrinjar. U njegovu stanu, uz sudski nalog, pronađeno je i oduzeto 956 grama marihuane s visokim postotkom tetrahidrokanabinola (THC), tzv. ‘skunka’, precizna digitalna vaga te 7.500 kuna za koje se sumnja da potječu od preprodaje droge.

Vezani članci Joint, ilustracija Pušio joint za vrijeme vožnje, nevezan, bez vozačke i bilo kakvog dokumenta: Dobio nevjerojatnu kaznu Gljive, ilustracija Kobna zabava: Mladići iz Hrvatske konzumirali čarobne gljive, jedan slučajno zadavio drugoga?

Osnovano se sumnja da je 24-godišnjak iz Antunovca od ožujka do lipnja prošle godine najmanje pet puta prodao po gram marihuane 22-godišnjaku iz Briješća, a u njegovu stanu pronađena je i oduzeta precizna digitalna vaga, dodao je Škrinjar. Kaznene prijave osječkome Županijskom državnom odvjetništvu, zbog osnovane sumnje na zloporabu opojnih droga, bit će podnesene protiv 22-godišnjaka i 19-godišnjakinje iz Briješća te protiv 21-godišnjakinje iz Osijeka.

Osumnjičenoga 22-godišnjaka tereti se da je u rujnu prošle godine prodao pet grama marihuane 19-godišnjoj sumještanki te da je više puta davao marihuanu trima djevojkama koju su zajedno konzumirali u domu prijavljene 19-godišnjakinje iz Briješća. Petoprijavljena 21-godišnja Osječanka tereti se za zloporabu opojnih droga jer je posjedovala plastični paketić s gramom marihuane, priopćila je osječko-baranjska Policijska uprava. (Hina)