Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije su osobe privedene, a još tri će biti kazneno prijavljene zbog zlouporabe opojnih droga nakon istrage u kojoj je osječko-baranjska policija zaplijenila oko kilogram droge ‘skunka’, tržišne vrijednosti oko 100.000 kuna, istaknuto je na konferenciji za novinare.


U istražni centar osječkoga Županijskoga suda privedeni su 27-godišnjak i 24-godišnjak iz osječkoga prigradskog naselja Antunovca. Osnovano se sumnja da je 27-godišnjak od listopada prošle do ožujka ove godine, 22-godišnjaku iz Briješća prodao najmanje 80 grama marihuane za 4.000 kuna, izvijestio je voditelj Odsjeka kriminaliteta droga Toni Škrinjar. U njegovu stanu, uz sudski nalog, pronađeno je i oduzeto 956 grama marihuane s visokim postotkom tetrahidrokanabinola (THC), tzv. ‘skunka’, precizna digitalna vaga te 7.500 kuna za koje se sumnja da potječu od preprodaje droge.

Vezani članci Ecstasy, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Kod dvojca na Pagu pronašli ecstasy i amfetamine, priveden 22-godišnjak i maloljetna osoba Uhićen Crnogorac s 1,3 kg heroina i 1,8 kg marihuane Crnogorac u Zadru dilao drogu: U njegovu domu pronađeno više od kilograma heroina

Osnovano se sumnja da je 24-godišnjak iz Antunovca od ožujka do lipnja prošle godine najmanje pet puta prodao po gram marihuane 22-godišnjaku iz Briješća, a u njegovu stanu pronađena je i oduzeta precizna digitalna vaga, dodao je Škrinjar. Kaznene prijave osječkome Županijskom državnom odvjetništvu, zbog osnovane sumnje na zloporabu opojnih droga, bit će podnesene protiv 22-godišnjaka i 19-godišnjakinje iz Briješća te protiv 21-godišnjakinje iz Osijeka.

Osumnjičenoga 22-godišnjaka tereti se da je u rujnu prošle godine prodao pet grama marihuane 19-godišnjoj sumještanki te da je više puta davao marihuanu trima djevojkama koju su zajedno konzumirali u domu prijavljene 19-godišnjakinje iz Briješća. Petoprijavljena 21-godišnja Osječanka tereti se za zloporabu opojnih droga jer je posjedovala plastični paketić s gramom marihuane, priopćila je osječko-baranjska Policijska uprava. (Hina)