Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog malverzacija u poslovanju

Optuženi zbog oštećenja državnog proračuna za 12 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo iz Rijeke optužilo je I.P. (39) kao odgovornu osobu u više trgovačkih društava te četiri žene koje su radile kao direktorice tvrtaka u njegovu većinskome vlasništvu zbog malverzacija u poslovanju, čime su oštetili državni proračun za najmanje 12 milijuna kuna, izvijestilo je ODO.

I.P. i optužene direktorice M.B. (35), S.J. (32), A.G. (37) i I.Ž. (30) tereti se za kažnjiva djela zloporabe stečaja, zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i pranje novca u pet tvrtaka kojima su bili vlasnici ili su njima upravljali na temelju zakona o odgovornosti pravnih osoba.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Grijanje Dvosjekli mač za Plenkovića Nakon packi iz EU-a rast će cijene struje? ''Mogla bi se i udvostručiti"

Petero optuženika, navodi ODO, od listopada 2008. do siječnja 2010. godine zaključivali su fiktivne ugovore o kupoprodaji nekretnina, robe i osnovnih sredstava među tim tvrtkama. ODO ih tereti da su sklapali međusobne ugovore bez namjere plaćanja ugovorenih kupoprodajnih cijena i da su namjerno blokirali tvrtke - fiktivne kupce radi ostvarivanja prava na pretporez tvrtkama - fiktivnim kupcima iz državnog proračuna.

Ujedno ih se tereti da su takvim nezakonitim poslovanjem umanjivali imovinu društva te počinili kažnjivo djelo zloporabe stečaja.

Tako dobivenim novcem raspolagali su u sumnjivim transakcijama putem uplata u inozemstvo bez podloga i opravdanja te su tako prikrili pravi izvor novca, za koji su znali da je stečen kažnjivim djelima, navodi ODO. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene