Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vozač ZET-ova autobusa Vlado Horvatić jučer je od požara spasio 150 putnika na Jadranskom mostu u 17.30 sati koji su se vozili iz Dugava prema Črnomercu linijom 109. Podsjetimo, prije nešto više od mjesec dana u potpunosti je izgorio ZET-ov autobus u Ilici.


"To je bio užas. Da nisam primijetio dim i odmah reagirao, sve bi izgorilo", rekao je Horvatić. Čim je primijetio dimnu zavjesu iza sebe, Horvatić je zaustavio autobus, otvorio sva vrata i zamolio putnike da iziđu van, uzeo je protupožarni aparat i počeo gasiti plamen na stražnjem dijelu autobusa, piše Večernji list.

Vezani članci Putnici u zagrebačkom tramvaju Otkriveno kako će ZET organizirati javni prijevoz pod novim mjerama: Putnike nitko neće brojiti, sve nade polažu u - naljepnice Zagrebačka treska U prodaji popularna zagrebačka "treska": "Stoji na okretištu u Dubravi i tamo nam kradu lampe s njega"

Najvjerojatnije je puklo crijevo i nafta je počela curiti po auspuhu. Da sam samo nekoliko minuta kasnije reagirao, plamen bi zahvatio rezervoar i sve bi otišlo k vragu objašnjava staloženi Vlado Horvatić. Dodaje kako vatra autobus može progutati i za pet minuta, ako se na vrijeme ne uoči plamen. 

Horvatić je oduševljen i putnicima jer su odlično reagirali i bez panike napustili gorući autobus. Sam Horvatić, u trenutku požara nije osjećao strah jer već 30 godina vozi autobus i uvijek je maksimalno koncentriran.

To mi je u krvi, imam duple oči za naprijed i nazad. Mi smo vozači na sve naučili; voziti po ledu, magli, kiši, slušati uvrede, prijetnje i brinuti o sigurnosti 300 putnika zaključuje 58-godišnji Horvatić, koji ipak čezne za umirovljeničkim danima.

Dosta mi je stresa! Tek sam sad rastresen kad je sve gotovo kaže Horvatić, heroj dana za 150 putnika autobusa 109.