Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Opet se zapalio ZET-ov autobus pun putnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozač ZET-ova autobusa Vlado Horvatić jučer je od požara spasio 150 putnika na Jadranskom mostu u 17.30 sati koji su se vozili iz Dugava prema Črnomercu linijom 109. Podsjetimo, prije nešto više od mjesec dana u potpunosti je izgorio ZET-ov autobus u Ilici.

"To je bio užas. Da nisam primijetio dim i odmah reagirao, sve bi izgorilo", rekao je Horvatić. Čim je primijetio dimnu zavjesu iza sebe, Horvatić je zaustavio autobus, otvorio sva vrata i zamolio putnike da iziđu van, uzeo je protupožarni aparat i počeo gasiti plamen na stražnjem dijelu autobusa, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo ZET autobusi Stariji od 65 godina ZET objavio upute: Ovako možete ostvariti pravo na besplatan prijevoz Ilustracija preusmjerili linije Opet gužve! Zastoj tramvaja na vrlo prometnom raskrižju u Zagrebu

Najvjerojatnije je puklo crijevo i nafta je počela curiti po auspuhu. Da sam samo nekoliko minuta kasnije reagirao, plamen bi zahvatio rezervoar i sve bi otišlo k vragu objašnjava staloženi Vlado Horvatić. Dodaje kako vatra autobus može progutati i za pet minuta, ako se na vrijeme ne uoči plamen. 

Horvatić je oduševljen i putnicima jer su odlično reagirali i bez panike napustili gorući autobus. Sam Horvatić, u trenutku požara nije osjećao strah jer već 30 godina vozi autobus i uvijek je maksimalno koncentriran.

To mi je u krvi, imam duple oči za naprijed i nazad. Mi smo vozači na sve naučili; voziti po ledu, magli, kiši, slušati uvrede, prijetnje i brinuti o sigurnosti 300 putnika zaključuje 58-godišnji Horvatić, koji ipak čezne za umirovljeničkim danima.

Dosta mi je stresa! Tek sam sad rastresen kad je sve gotovo kaže Horvatić, heroj dana za 150 putnika autobusa 109.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene