Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odvjetnik Elvisa Matešića ulaže žalbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Elvisa Matešića, koji je kao organizator lanca krijumčarenja i preprodaje najmanje 224 kilograma marihuane nakon jednog od najvećih sudskih procesa na riječkom Županijskom sudu završenom izricanjem presude 12. ožujka nepravomoćno osuđen na osam godina zatvora, najavio je podnošenje žalbe.

Branitelj prvooptuženoga u slučaju lanca krijumčarenja i preprodaje marihuane Elvisa Matešića, odvjetnik Ljubiša Drageljević smatra kako je presuda neosnovana i donesena bez dokaza na raspravi.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Odvjetnik Drageljević tvrdi da je presuda zasnovana na iskazima koje su svjedoci i optuženi dali policiji, a koji nisu ponovljeni za trajanja glavne rasprave.

Samo jedna optuženica, od njih ukupno petnaestero, Selma Begić, kažnjena je uvjetnom zatvorskom kaznom od mjesec dana, a ostalim optuženicima dosuđena je kazna u rasponu od osam mjeseci do osam godina.

Uz Matešića, najveće zatvorske kazne dobili su Žarko Drakula, šest i pol godina, Media Hodža i Dalibor Vuksan, obojica po četiri i pol godine, Sanjin Dobrec i Tomislav Maras po tri i pol godine, te Nikola Gostović i Dražen Genda po dvije godine.

Sudsko vijeće Županijskog suda u Rijeci, kojim je predsjedavala sutkinja Srebrenka Šantić, utvrdilo je kako je Matešić organizirao ovaj lanac koji je djelovao od 1999. do kraja 2004. Postupak u ime tužiteljstva vodio je USKOK.

Jedanaestero osuđenih dužno je platiti ukupno 638.000 kuna, koliko je sud procijenio da su ostvarili nezakonitom prodajom droge. Matešić od tog iznosa mora platiti 177.000 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene