Policijski očevid, arhiva (Foto: Pixell)
Policijski očevid, arhiva (Foto: Pixell)

U teškoj prometnoj nesreći kod Bjelovara u kojoj su sudjelovali kamion hladnjača i osobni automobil teško je ozlijeđeno devetogodišnje dijete.


U srijedu oko 19,40 sati, u Čurlovcu, kod Bjelovara, došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je 36-godišnji vozač upravljao kamionom s priključnim vozilom - hladnjačom, našičkih registarskih oznaka, u pravcu Bjelovara gdje je izlaskom iz zavoja, uslijed neprilagođene brzine osobinama i kolnika klizavog uslijed kiše, izgubio nadzor nad vozilom, uslijed čega je priključno vozilo – hladnjača, proklizala na suprotnu stranu kolnika i zadnjim lijevim krajem udarila u prednji kraj osobnog automobila slatinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjak koji se kretao iz suprotnog smjera, navode u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj.

Vezani članci Sudar tramvaja i automobila na Maksimirskoj cesti (Foto: Josip Regovic/PIXSELL) Teška prometna nesreća u Zagrebu: Vozač poginuo u sudaru s tramvajem Sudar (Foto: Screenshot/YouTube) Pokušala pobjeći s mjesta nesreće, ali u laži su kratke vožnje

Od udarca, automobil je odbačen u desnu stranu i sletio izvan kolnika u voćnjak, gdje se zaustavio prevrnut na krov. Radi zadobivenih ozljeda vozač i četiri putnika iz osobnog automobila su vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu Bjelovar zbog pružanja pomoći, gdje su im svima kvalificirane lake tjelesne ozljede, osim 9-godišnjeg djeteta, kojem su kvalificirane teške tjelesne ozljede, te je prevezeno u Kliniku za dječje bolesti Zagreb na daljnje liječenje.

Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, a protiv vozača kamiona slijedi kaznena prijava. Za vrijeme očevida promet je tekao naizmjenično jednim prometnim trakom.