Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Davorka Smoković, općinska državna odvjetnica i Elvis Drandić, pročelnik porezne uprave, iako osumnjičeni da su zajedno s takozvanim 'kraljem istarskih vila' Draženom Golemovićem umiješani u korupcijsku aferu, pušteni su da se brane sa slobode. Priča se kako su za dobro odrađene poslove itekako bili bogato nagrađivani. A Drandić, inače i ugledni HDZ-ovac, na izbornoj je listi za lokalne izbore, no HDZ-u čini se afera ne smeta.


Dražen Golemović, kontroverzni poduzetnik, noć je proveo u Riječkom zatvoru. Uz njega su zadržana i dvojica policajaca te carinik Legović. Čeka se istražni zahtjev. A dok Golemović sjedi u pritvoru općinska državna odvjetnica Smoković i pročelnik porezne uprave Drandić također osumnjičeni za upletenost u korupcijsku aferu, odšetali su sa suda. 'Nisu nađene one okolnosti koje su potrebne da bi se mogla odrediti mjera zadržavanja i oni će se u daljnjem tijeku postupka braniti sa slobode', objasnio je glasnogovornik riječkog Županijskog suda Zoran Sršen.

Vezani članci Slika nije dostupna Lepoglavski napadač na Pukanićeva atentatora optužen za pokušaj ubojstva Slika nije dostupna Nakon 22 godine donesene presude za ratni zločin nad Hrvatima u Trusini

Oboje su se u javnosti predstavljali kao veliki borci protiv kriminala, a s druge strane za usluge Golemoviću, sumnjiče se da su bogato nagrađivani. Državnoj odvjetnici Smoković, Golemović je navodno za Božić prošle godine poklonio zlatnu narukvicu. Elvis Drandić pročelnik porezne uprave, HDZ-ov nositelj liste u Vodnjanu na lokalnim izborima, iako je 'pao' u USKOK-ovoj akciji tvrde u HDZ-u, ostaje na listi. 'Liste su zaključene i mogućnosti micanja nema, a o tome i ne razmišljamo. Gospodin Drandić je u jednom postupku te nije ni najmanje kriv dok se nešto ne dokaže', dodaje tajnik Županijskog odbora HDZ-a Marno Roce.

U Poreču se proteklih godina pričalo kako Golemović najbrže dobiva sve dozvole za gradnju. A kralj vila pravdao se dobro pripremljenom dokumentacijom za traženje i ishodovanje dozvola. Sutra do podne očekuje se podnošenje Istražnog zahtjeva protiv osumnjičenika. Tek tada će postati jasnije što se konkretno svakome od njih stavlja na teret.