Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na Bajakovu zaplijenjeno 22,4 kg marihuane, u Splitu više od 3 kg heroina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici vukovarsko-srijemske Policijske uprave i Carine spriječili su rano jutros pokušaj ilegalnog unosa u Hrvatsku 22,4 kilograma marihuane. Splitska policija je zaplijenila više od 3 kilograma heroina.

Spomenutu marihuanu je u osobnom automobilu austrijskih oznaka pokušao prokrijumčariti 57-godišnji austrijski državljanin.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

U priopćenju se kaže kako je za uobičajena pregleda isprava policija jutros oko 1,15 sati posumnjala u austrijskog državljanina koji je osobnim automobilom pokušao ući u Hrvatsku preko državnog prijelaza u Bajakovu.

Na osnovi sudskog naloga policija je obavila pretragu i u vratima i iznad kotača u branicima osobnog automobila pronašla 22,4 kg marihuane koja je, kako se navodi, bila namijenjena zapadnom tržištu.

Austrijski državljanin je uhićen, a nakon kriminalističke obradbe biti će sproveden u Istražni centar Županijskog suda u Vukovaru.

Više od tri kilograma heroina zaplijenila je splitska policija sasvim slučajno danas poslijepodne u BMW-u splitskih registarskih oznaka, priopćila je splitsko-dalmatinska Policijska uprava. 

Prometni je policajac, naime, u Vukovarskoj ulici u Splitu zaustavio vozača BMW-a jer nije bio vezan pojasom. Kad se vozač počeo sumnjivo ponašati, drhtati i preznojavati se, odveden je u Policijsku postaju, a automobil je pregledan. 

Tako je u vrećici, ležerno ostavljenoj u automobilu, pronađeno šest paketa heroina, ukupne težine 3100 grama. Vozač BMW-a, čije ime policija nije objavila, priveden je istražnome sucu Županijskoga suda u Splitu, koji mu je odredio pritvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene