Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svijeće za poginulu djevojčicu

Mještani su upozoravali na opasnu prometnicu na kojoj je stradalo dijete: "Žalili smo se, ljutili, ali to su veći interesi"

Aktualno Galerija Slađana Ivić Slađana Ivić Foto: Dnevnik Nove TV Ivan Ivić, sugovornik iz priloga Ivan Ivić, sugovornik iz priloga Foto: Dnevnik Nove TV Josip, sugovornik iz priloga i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Josip, sugovornik iz priloga i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV Prometna nesreća u Dugom Selu - 3 Prometna nesreća u Dugom Selu - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +1 Prometna nesreća u Dugom Selu - 2 Galerija 1/6 >>
Djevojčica je poginula u prometnoj nesreći u blizini svoje kuće. Mještani su potreseni, ali i ljuti jer su na opasnu prometnicu i sami upozoravali. Da su bili u pravu pokazalo se na najgori mogući način.

Na djevojčicu koja se vraćala iz škole naletio je kamion i usmrtio je. Susjedi koji su svemu svjedočili, odmah su priskočili pomoći, no nije joj bilo spasa. Djevojčica je poginula u blizini svoje kuće. Išla je u prvi razred osnovne škole.

U šoku su i ostali susjedi s kojima je razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

"Mi smo mislili da neće biti tako tragično da će mala se uspjeti izvući, ali nažalost. Svi smo u šoku još uvijek ne možemo doći k sebi", rekla je Mirjana.

"Samo sam čula šofera kamiona gdje je jako vikao 'ubit ću se, što sam napravio', a curica je sva u krvi ležala", Slavica je podijelila potresno svjedočanstvo.

Djevojčici je prvi krenuo pomoći susjed koji je liječnik. Ubrzo je stigla i hitna pomoć. Preminula je na putu do hitne pomoći.

Pročitajte i ovo Zrakoplov nakon slijetanja Singapur Airlines VIDEO Objavljene nove fotografije iz zrakoplova: Otkriven identitet poginulog putnika, i njegova žena je ozlijeđena

Opasna cesta

Nigdje u blizini nesreće nema pješačkog prijelaza. Susjedi kažu - ova je ulica uvijek prometna.

"Promet ne može biti gori nego što jest, ne bi ti stalo taman dijete da prelazi preko ceste, nitko ti ne staje", rekla je Kata.

"Ti auti i kamioni, to samo ide, nitko se ne drži ograničenja, po noći, u svaka doba, motoristi, to samo čekaš da grune. Imamo nadvožnjak, ali ništa ne pomaže", ispričala je Slavica.

Kažu i kako kamiona ima sve više jer se u Dugom Selu gradi trgovački centar.

"Žalili smo se, ljutili, ali nitko nas ne doživljava. To se radi, to su veći interesi, a mi tu moramo živjeti, dok se ne deogodi nekakvo zlo, kao što se sad dogodilo, tragično", komentirala je Mirjana.

Mještani su se u utorak okupili na mjestu gdje je stradala malena djevojčica, zapalili su svijeće i ljutito ponovno upozorili na ono što već mjesecima govore - cesta je opasna, a dok se ne dogodi tragedija, nitko neće reagirati.

"Ljut sam jer ova cesta, kao prvo, nije ni predviđena za tolike kamione. Ujutro ih prođe i 10 ili 15 odjednom, a ovdje ima i male djece. Ovom cestom se brzo vozi, ne samo kamioni. Osim toga, nema školskog autobusa. Upozoravali smo na to. Ja sam danas tu bio kad se to dogodilo i mene srce boli. Imam troje djece i strahujem, bez obzira što su oni sad veliki", rekao je mještanin Josip.

"Izletila sam van i vidjela sam vozača kamiona, a iza sam vidjela tijelo u krvi. Čovjek je strašno vrištao i bio je van sebe. Kad sam vidjela da je doktor tu, mislila sam on će to riješiti. Hitna je brzo stigla", kroz suze je ispričala Slađana i upozorila da problem ostaje i da je ova cesta iznimno opasna.

U blizini se, kaže, izgradilo i obiteljsko naselje.

"Trotoar nemamo, a svi imamo djecu i unučad. Pisali smo i peticije, ali nitko ništa nije poduzeo", rekla je Slađana.

Ivan Ivić kaže da, od kada se gradi trgovački centar, tom ulicom prođe 50-ak kamiona.

"Autobus smo imali kad sam ja bio dijete, a sada ima pet puta više djece i ukinut je autobus. Zamislite... Svi prebacuju odgovornost", rekao je Ivan.

Pročitajte i ovo Mario Banožić "Nije izrazio niti sućut" Obitelj poginulog o Banožićevoj ispovijesti: "On laže. Dobili smo informacije, bojimo se vještačenja"

Pročitajte i ovo Policija u Donjem Knegincu - 3 Ubio oca i ranio majku? Tragedija u Donjem Knegincu: Ubojici slijedi prvo ispitivanje, a odvjetništvo će tražiti istražni zatvor

Velika tragedija

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian putem društvenih mreža obitelji je izrazio sućut.

"Želim da znate kako sam uz vas mislima i u molitvama. Neka vam ljubav i uspomene koje imate na vaše dijete pruže snagu i utjehu", napisao je potreseni gradonačelnik Panian.

Utjehu će osim obitelji trebati i njezini prijatelji. Škola će za učenike organizirati psihološku pomoć.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 



 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene