Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brutalni snagator s fantomkom zaprijetio je u nedjelju oko 4.50 sati kod autobusne stanice u novozagrebačkom naselju Dugave 24-godišnjakinji, silovao je i opljačkao nešto novca, a cijelo vrijeme prijetio joj je nožem. Policija intenzivno traga za počiniteljem.


No, policija jučer na redovitoj konferenciji za novinare nije željela u interesu istrage otkriti ni pobližu lokaciju silovanja. Kako neslužbeno doznaju za Jutarnji, to silovanje jedno je od brutalnijih koje se unazad nekoliko godina dogodilo u Zagrebu.

Vezani članci Provjereno: Zagrepčanin silovao pse - 4 Hoće li Zagrepčanin koji je godinama silova svoje pse odšetati slobodan? "Začuđuje kako sud ne promišlja da taj čovjek možda u ovom trenutku čini jednak zločin" Ilustracija Natjerali 12-godišnje dječake da stanu pred učenice i ispričaju se zbog silovanja u ime muškog roda: "Priznajemo da je to bilo neprimjereno"

Iako policija ne raspolaže iscprnim opisom silovatelja, u tijeku je intenzivna potraga za napadačem koji je na glavi imao kapu s prorezima za oči i usta te je cijelo vrijeme prijetio žrtvi koja mu se nije usudila opirati. Nije poznato je li u to vrijeme bilo nekoga od svjedoka jer se ovaj brutalni zločin dogodio na mračnome mjestu kod autobusne stanice nedaleko od Doma zdravlja u novozagrebačkom naselju Dugave.

Prema podacima PU zagrebačke, u deset mjeseci ove godine zabilježeno je 26 silovanja, a u istom razdoblju prošle godine 12, što svjedoči o više od 100-postotnom porastu broja silovanja.

Svi oni koji su se u to vrijeme zatekli na tom području ili bi mogli policiji dati kakvu korisnu informaciju o mogućem počinitelju mogu to dojaviti na telefon 92.