Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djelatnici požeško-slavonske Policijske uprave prošlog su vikenda proveli kriminalističku obradu nad dvojicom maloljetnika 14-godišnjim i 15-godišnjim Požežanima za koje je utvrđeno da su od lipnja do studenoga ove godine na području Požege počinili više kažnjivih djela, krađa i teških krađa.


Kako je danas na konferenciji za novinare rekao glasnogovornik požeško-slavonske Policijske uprave Željko Grgić, 'oni su počinili jedanaest kaznenih djela, no utvrđeno je i da su počinili još tri manje krađe koje oštećene osobe nisu prijavile'.

Vezani članci Vozilo HGSS-a Požeški HGSS spasio dvije osobe: Pronađeni su pothlađeni na Papuku Život u Hrvatskoj: Požega - 6 Zlatna dolina čeka puni sjaj: Za demografiju lani uloženo milijun i pol kuna, ali stanovnika je sve manje. Nekoliko kilometara od centra nemaju ni vodu ni cestu

Pronađena je većina ukradenih predmeta, od kojih su jedan dio držali u svojoj kući i koristili se njima, a veći dio predmeta držali su na tavanu gospodarske zgrade u susjedstvu.

Provaljivali su kasno noću, i to u ugostiteljske objekte, prodavaonice, automobile, škole i kioske, a uglavnom su krali novac, tehničku i računalnu opremu, radio-kasetofone, alkoholna pića, slastice i druge stvari, istaknuo je glasnogovornik, napominjući da su se mladi provalnici u nekim provalnim krađama koristili kapama i rukavicama, a preko obuće su čak stavljali vrećice kako ne bi ostavljali tragove.

Šteta koju su počinila dvojica maloljetnika procjenjuje se na 42.000 kuna.

Proteklih deset mjeseci ove godine, doznaje se, na području
požeško-slavonske Policijske uprave dogodilo se 71 kazneno djelo koje su počinila 44 maloljetnika, od kojih je čak desetero mlađe od 14 godina, a 18 ih je u dobi od 14 do 16 godina.