Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječko-baranjska policija kazneno je prijavila četvoricu Mađara tereteći ih da su u Osijeku osnovali tvrtku preko koje su prali novac od računalne prijevare počinjene na štetu tvrtke iz Velike Britanije.


Protiv trojice osumnjičenih mađarskih državljana na Županijskom sudu u Osijeku određen je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dok se prvoosumnjičeni ne nalazi na području Hrvatske, objavilo je Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.

Vezani članci Kune (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Akcija KRUG III: Dolijalo šest Hrvata, Mađar i Srbin, privedeni zbog sumnje na pranje novca Zgrada USKOK-a (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Zločinačka mreža rumunjskih prevaranata u Hrvatskoj: Prali novac pomoću lažnih dokumenata

Osumnjičenike u dobi od 25, 42, 47 i 51 godine tužiteljstvo tereti da su u od 1. lipnja do 3. listopada, u cilju prikrivanja nezakonitog porijekla novca osnovali tvrtku sa sjedištem u Osijeku kako bi na njezin račun uplaćivali novac pribavljen kaznenim djelom računalne prijevare.

Nakon što im je na račun tvrtke uplaćeno oko 595 tisuća kuna koje potječu od računalne prijevare na štetu tvrtke iz Velike Britanije, osumnjičenici su podigli oko 85 tisuća kuna, dok im je ostatak novca banka odbila isplatiti zbog sumnje da se radi o novcu pribavljenom kaznenim djelom. (Hina)