Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječko-baranjska policija kazneno je prijavila četvoricu Mađara tereteći ih da su u Osijeku osnovali tvrtku preko koje su prali novac od računalne prijevare počinjene na štetu tvrtke iz Velike Britanije.


Protiv trojice osumnjičenih mađarskih državljana na Županijskom sudu u Osijeku određen je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dok se prvoosumnjičeni ne nalazi na području Hrvatske, objavilo je Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.

Vezani članci Krivotvorenje novca/Ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Pronađeno 38 lažnih novčanica po 500 eura: Ukrajinac i Hrvat uhićeni zbog krivotvorenja novca Lori Loughlin (Foto: Getty Images) Lori Loughlin i suprug tvrde: "Nismo dali mito za kćerin upis na fakultet"

Osumnjičenike u dobi od 25, 42, 47 i 51 godine tužiteljstvo tereti da su u od 1. lipnja do 3. listopada, u cilju prikrivanja nezakonitog porijekla novca osnovali tvrtku sa sjedištem u Osijeku kako bi na njezin račun uplaćivali novac pribavljen kaznenim djelom računalne prijevare.

Nakon što im je na račun tvrtke uplaćeno oko 595 tisuća kuna koje potječu od računalne prijevare na štetu tvrtke iz Velike Britanije, osumnjičenici su podigli oko 85 tisuća kuna, dok im je ostatak novca banka odbila isplatiti zbog sumnje da se radi o novcu pribavljenom kaznenim djelom. (Hina)