Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako nas vide

"Ako putujete u Hrvatsku...": Njemačka vlada objavila važno upozorenje svojim građanima

Vrućine - 22
Vrućine - 22 Foto: Bozo Radic / CROPIX
Njemačko Ministarstvo vanjskih poslova na službenim je stranicama objavilo na što sve trebaju paziti oni koji odlaze na ljetovanje u Hrvatsku, a iz njega možemo shvatiti kako oni vide našu zemlju.

Nijemci su oduvijek bili jedni od najčešćih gostiju na našoj obali, a Hrvatska njihova omiljena destinacija. Znajući to, njihovo Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je na što sve trebaju paziti oni koji ovdje provode svoj godišnji odmor.

Priroda, klima i sigurnost glavne su teme izdanog priopćenja koje je analizirao Fenix magazin. Od opasnosti je istaknuto da dijelovi zemlje još nisu razminirani pa treba pratiti takve oznake. Naznačeno je i da se homoseksualnost poštuje zakonom, ali u društvu i dalje postoji stigma vezana za pripadnike LGBTQ skupine, posebno izvan velikih gradova i turističkih mjesta.

Pročitajte i ovo Kuća za odmor u Gorskom kotru Traži se krevet više Jedna hrvatska regija očekuje rekordnu godinu: Sve je više turista, a zadovoljni su omjerom cijene i kvalitete

Što se tiče pozitivnih strana, pišu da je ulični kriminal vrlo nizak, baš kao i nasilni zločini. Od sitnog kriminala kao što je džeparenje ističe se Glavni kolodvor u Zagrebu kao mjesto gdje bi turisti trebali biti na oprezu.

Već je postalo nadaleko poznato da su cijene u Hrvatskoj itekako paprene, pa se građane upozorava da ih provjere prije nego što sjednu u ugostiteljske objekte. 

Pročitajte i ovo Proizvodni pogon, ilustracija - 1 izvor rasta gospodarstva Trebamo li umjesto turista početi brojiti izvoznike? "Prošle godine prodaja nam je skočila za 60 posto"

Ministarstvo nije propustilo primijetiti ni da su sve češće prijevare, bilo računalne ili uživo, o kojima je i DNEVNIK.hr toliko puta izvještavao. Savjetuje se stoga da se ne odgovara na sumnjive pozive, mailove i sl.

"Nemojte iznositi nikakve podatke o sebi, već se uvjerite sami ako je potrebno ili kontaktirajte policiju."

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene