Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Budite sumnjičavi''

Prevaren još jedan naivac: A vi ste iz policije? Nema problema, evo vam stotine tisuća kuna...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica nepoznatih prevaranata uvjerili su u ponedjeljak 88-godišnjaka da u svojem stanu u Herucovoj ulici na Trešnjevci drži krivotvorenih nekoliko stotina tisuća kuna koje im je predao povjerovavši da su policajci, izvijestila je u utorak zagrebačka policija.

U policiji kažu da su dvojica prevaranata došla do stana 88-godišnjaka kojem su se predstavila kao službene osobe i kazala mu da posjeduje krivotvorene novčanice koje im mora predati.

Ne sumnjajući u prevaru, 88-godišnjak im je dao nekoliko stotina tisuća kuna, s kojima su se prevaranti udaljili, a policija im pokušava ući u trag.

Budući da su i prošlog tjedna zabilježene dvije slične prevare, u policiji ponovno pozivaju građane na dodatni oprez i podsjećaju da, ako se sretnu s nepoznatim osobama koje su uporne u namjeri da ih puste u dom, to nipošto ne čine bez prethodne provjere o kome se radi.

U policiji kažu da su se prevaranti spremni vrlo maštovito predstaviti kao zaposlenici raznih institucija, pružatelji medicinskih usluga ili kao službene osobe kako bi iskoristili lakovjernost potencijalnih žrtava.

''Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju'', naglašavaju u policiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OŠTETILA MUP Iz zgrade u kojoj je sjedište krim-policije nestalo 130 tisuća kuna. Osumnjičena namještenica, pogledajte što je ispričala istražiteljima

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRIJETIO EKSPLOZIJOM Priveden zbog prijetnje zaposlenicima kolodvora: "U torbi je bomba"

Građanima preporučuju da, ako sumnjaju na osobe koje se predstavljaju kao policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri interneta i slično, odmah nazovu 192 i prijave takve slučajeve te da zapamte što više detalja o tim osobama kako bi policiji pomogli u njihovom pronalasku.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene