Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovensku jahtu, koja se sinoć nasukala ispred marine Kremik kod Primoštena, danas će se pokušati odsukati i otegliti, izvijestilo je večeras Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, dodavši da ozlijeđenih nije bilo.


Lučka kapetanija Šibenik dobila je sinoć u 19.05 sati telefonski poziv sa slovenske motorne jahte Spirit, dužine 14 m, registarske oznake IZ-2956, koja se nasukala na otoku Svilanu, ispred marine Kremik kod Primoštena. Na jahti su se nalazila dva člana posade, slovenski državljani i vlasnici jahte, koji su plovili iz pravca Kaštela prema Umagu.

Vezani članci Veliki broj dupina je uginuo (Foto: AFP) Strava na plaži Novog Zelanda: Pronađeno 145 nasukanih dupina, nije im bilo spasa Tanker, arhiva (Foto: AFP) "Svi su živi i zdravi": Nasukao se tanker blizu otoka Milosa u Egejskom moru

U spašavanje su krenuli kapetani lučkih ispostava Primošten i Rogoznica Ante Huljev i Ante Mijalić brodicom “Jaz” te su u 20.20 sati na brodicu ukrcali slovenske državljane i odveli ih neozlijeđene u marinu Kremik. Prema njihovoj izjavi, jahta ima rupu na pramcu koju će treba sanirati prije tegljenja. Jahtu su uspjeli vezati i sutra će se pokušati pristupiti odsukanju i tegljenju, navodi se u priopćenju. (Hina)