Pomorska policija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Pomorska policija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Potonulu jedrilicu crvene boje i zasad nepoznatog vlasnika uočili su ribari u utorak dvije nautičke milje južno od uvale Stupica na otoku Žirje te su slučaj prijavili Policijskoj upravi šibensko-kninskoj, a pomorska policija i Lučka kapetanija utvrđuju vlasništvo i okolnosti potapanja.


"Ne zna se tko je vlasnik jedrilice koja je potonula, nitko nije prijavio nestanak, odnosno krađu takve jedrilice, tako da nemamo tu informaciju. Zagađenje mora nije uočeno, a pomorska policija s Lučkom kapetanijom utvrđuje vlasništvo i okolnosti potapanja", rekla je u srijedu glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Vezani članci GSS traga za četverogodišnjim djetetom Još nisu našli dječaka (4) koji je nestao u Neretvi, spasioci pretražuju svaki kamen: "I do hrvatske granice pretraživat ćemo obale rijeke" podmornica, ilustracija (Foto: AFP) Blizu Balija nestala indonezijska podmornica s 53 osobe: U pomoć pozvane dvije države

Kako su izvijestili iz Županijskog centra 112 koji je prijavu o potopljenoj jedrilici s ribarskog broda zaprimio u utorak u 9:52, na površini je bio samo krmeni dio jedrilice, a procijenjena je dužina jedrilice od 12 do 15 metara. Na dozivanje se nitko nije odazvao te su ribari pretpostavili da je napuštena.

Dolaskom plovila pomorske policije na lokaciju nisu se mogli utvrditi podrobniji podaci, to jest ime i nacionalne oznake, jer je jedrilica u 10:20 u potpunosti potonula na području gdje je dubina mora oko 170 metara. (Hina)