Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljeni detalji

Kaos na sjeveru Hrvatske: Pijani napali policajce, jedan je teško ozlijeđen, morali su zvati pojačanje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Iako je postojala opasnost od veće eskalacije sukoba na sjeveru Hrvatske, policajci su uspjeli privesti trojicu muškaraca u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Trojica napadača na policajce osumnjičena su za kaznena djela prisile prema službenim osobama te su uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku, izvijestila je međimurska policija.

Od ranih jutarnjih sati u petak Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske je zaprimio više dojava o raznim događajima u naselju Parag, od narušavanja javnog reda i mira tučnjavom te puštanjem glasne glazbe do obiteljskog nasilja. Na dojavu zaprimljenu u 12:50 sati, u Parag su upućeni policajci iz Čakovca.

Dolaskom na mjesto događaja i provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 47-godišnjak, pod utjecajem alkohola, na dvorištu kuće narušavao javni red i mir puštanjem glasne glazbe. Tijekom postupanja policajce je počeo vrijeđati 20-godišnji ukućanin. S obzirom na to da se oglušio na upozorenja i naredbe da prestane, policajcu su nad njime uporabili sredstva prisile, objavila je policija.

U tom trenutku, navode dalje, iz kuće je izašao spomenuti 47-godišnjak i prevrnuo stol pun alkoholnih pića te je počeo fizički nasrtati na policajce. Da bi odbili napad, oni su upotrijebili su sredstva prisile prema 47-godišnjaku, a riječ je o raspršivaču s nadražujućom tvari.

Tu je situaciju, kažu, iskoristio 20-godišnjak koji je da bi se oslobodio zahvata za privođenje, napao policajca tako što ga je glavom udario u glavu, a potom uspio pobjeći. S namjerom da oslobodi 47-godišnjaka, u sprečavanje policajaca u obavljanju njihova službena zadatka, uključio se i 26-godišnji ukućanin, koji je pritom povlačio i naguravao policajce.

Pročitajte i ovo Teroristički napad u Beogradu Priveli još dvoje ljudi Opsadno stanje u Mladenovcu: Žena ubijenog napadača napustila je Srbiju prije napada. Je li ona suučesnica?

Usprkos okupljanju većeg broja građana na mjestu događaja, koji su glasno negodovali te je, kažu u policiji, postojala opasnost od veće eskalacije sukoba, policajci su uspjeli privesti dvojicu 26-godišnjaka te 47-godišnjaka u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Na mjesto događaja upućene su i dodatne policijske snage koje su ubrzo pronašle odbjeglog 20-godišnjaka i privele ga u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje, nakon čega se situacija u Paragu smirila. Alkotestiranjem svih privedenih utvrđeno je da su pod utjecajem alkohola.

Policajac kojeg je napao 20-godišnjak zadobio je tešku ozljedu glave te mu je liječnička pomoć pružena u čakovečkoj bolnici.

Pročitajte i ovo Annalena Baerbock, Olaf Scholz Primjeri iz Njemačke Ministrica troši više od 10.000 eura mjesečno na frizere i šminkere, a sve plaćaju porezni obveznici: Premijerova frizura je posebno pod upitnikom

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 47-godišnjak i 20-godišnjak počinili prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira  - puštanje glasne glazbe i vrijeđanje policijskih službenika, te će protiv njih biti podnijet optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Ujedno je utvrđeno da su 20-godišnjak, 26-godišnjak i 47-godišnjak počinili kaznena djela prisile prema službenim osobama - policijskim službenicima te su uz podnijetu kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene