Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uznemireni vlasnik

Dnevnik Nove TV ima snimku provale: "Još se znam probuditi po noći da odvrtim kamere..."

Aktualno Galerija Snimka nadzorne kamere - 2 Snimka nadzorne kamere - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Snimka nadzorne kamere - 1 Snimka nadzorne kamere - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Provalnik - 2 Provalnik - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Provalnik - 1 Galerija 1/4 >>
Dok oni koji su na odmoru uživaju i tražite način kako se rashladiti, lopovi traže način kako ući u njihovu kuću ili stan. Postoje načini na koje se možete zaštititi, a detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid.

Lopovi ne biraju žrtve pa su tako dvije nepoznate osobe u subotu ujutro uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkale zlatarnicu u centru Bjelovara. Za počiniteljima se još traga, a Dnevnik Nove TV je u posjedu snimke provale u jedan zagrebački kafić. Policija apelira na građane da prije odlaska na godišnje odmore poduzmu mjere samozaštite.

U gluho doba noći mlađi muškarac provalio je u lokalni kafić i otuđio sav novac koji je našao unutra. Nisu ga omele ni nadzorne kamere, a vlasnik Ilija Aračić kaže da su pokušaj provale već imali: "Ušao je unutra s alatom, kroz staklenu stijenu koju je obio. Prilikom provale je stavio samo kapuljaču i kad je sve obavio s velikom vrećom za smeće je išetao iz lokala. Tako mi je ostalo to u podsvijesti da se znam probuditi po noći da odvrtim kamere da vidim je li sve u redu."

Šteta je više tisuća eura. Građani su svjesni da su provale postale svakodnevne, ali i da su lopovima ljepljiviji prsti u vrijeme godišnjih odmora i često zamole susjede da pripaze, a upravo je to i savjet policije - stvoriti privid da nekog ima u stanu, a prije odlaska vrijednije stvari fotografirajte kako bi lakše povezali počinitelja sa žrtvom i otuđenim stvarima.

Također podsjećaju da još nešto može biti poziv za neželjenog gosta - ne ostavljajte poruke na telefonskoj sekretarici ili putem društvenih mreža da ste otišli na putovanje ili godišnji odmor, to je samo poziv provalnicima da uđu u vaš dom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Zoran Milanović Tvrda kohabitacija Vremena je još malo, SOA je u pitanju: Dogovor je moguć, ali zahtijeva nevjerojatan pothvat

Pročitajte i ovo Dunav - 1 bogata flora i fauna Međunarodni dan Dunava: Jedno od najbolje očuvanih poplavnih područja u Europi

Osim osobe od povjerenja koja će obići stan, prazniti poštanski sandučić, otvarati prozore ili dizati rolete, jednako bitna je mehanička zaštita na vratima i prozorima. Primijetite li da netko nepoznat promatra vašu zgradu ili ostavlja sumnjive oznake dojavite policiji jer upravo su dojave građana ključne.

Detalje pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Dine Ćevid.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene