Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priveli još dvoje ljudi

Opsadno stanje u Mladenovcu: Žena ubijenog napadača napustila je Srbiju prije napada. Je li ona suučesnica?

Teroristički napad u Beogradu
Teroristički napad u Beogradu Foto: Afp
Nastavlja se istraga terorističkog napada na srpskog policajca, koji je osiguravao izraelsko veleposlanstvo u Beogradu.

U Mladenovcu, rodnom mjestu terorističkog napadača koji je u subotu samostrelom ranio u vrat Miloša Jevremovića (35), pripadnika Žandarmerije kod ambasade Izraela u Beogradu, a ovaj ga ubio u samoobrani, dan kasnije vlada opsadno stanje, a nastavlja se i istraga.

Tko je sve znao za plan terorističkog napada, jedno je od glavnih pitanja, a dio te slagalice je i supruga ubijenog napadača. Ona je par dana prije napada napustila Srbiju, a ispituje se je li 26-godišnja Besa Žujović suučesnica.

Ona je 27. lipnja otišla za Crnu Goru. Zasad se ne zna pouzdano je li znala za suprugov plan, a MUP Srbije zatražio je od crnogorske policije njezino privođenje i ispitivanje, potvrdio je ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić, piše Nova.rs.

Pročitajte i ovo Izbori u Francuskoj Prvi krug Francuska bira svoju, ali i budućnost Europe: "Predsjednik je shvatio da nema puno izbora"

Napadač je u subotu oko 11 sati iz samostrela pogodio u vrat pripadnika žandarmerije koji je osiguravao izraelsko veleposlanstvo u Beogradu.

Uskoro nakon terorističkog napada je objavljeno da je utvrđeno da je osoba koja je izvršila teroristički napad 25-godišnji muškarac konvertit iz Mladenovca, koji je došao živjeti u Novi Pazar.

Dačić je rekao i da je poznato više detalja: "Rekonstruirano je njegovo kretanje na autobuskoj stanici, a došao je iz Mladenovca. Kretao se po gradu, prvo je bio do sinagoge, vidio je tamo policiju pa nije mogao izvršiti terorističko djelo, pa je krenuo k izraelskoj ambasadi. Riječ je o ciljanom terorističkom napadu, a tko je sve u tome sudjelovao, vidjet ćemo."

Pročitajte i ovo Masovni prosvjed protiv masovnog turizma u Malagi - 1 Stambena kriza u Španjolskoj FOTO Sve više velikih prosvjeda, građanima je dosta: "Ovo nije turizam, ovo je invazija"

Žujović koji je po prelasku na islam uzeo ime Salahudin sa suprugom je živio u Novom Pazaru. Kako saznaje Blic, oni imaju jednog sina koji će 4. srpnja napuniti godinu dana. Prema informacijama koje se još provjerava, a kojima raspolaže srpski MUP, Besa Žujović, rođena muslimanka, je trudna.

Na samom ulazu u Mladenovac je policijska patrola, dok su u gradu specijalci s dugim cijevima, prenosi Telegraf.

Dačić je rekao za RTS da terorizam ne može pobijediti državu i akcija se nastavlja diljem Srbije: "Tijekom noći je izvršen pretres na više lokacija, razgovarano je s više desetina ljudi, a tužiteljstvo će odrediti daljnje postupanje."

"Postoje ljudi koji pripadaju vehabijskom pokretu. Jedna je stvar opservacija nad njihovim aktivnostima, a drugo je pitanje konkretnog kaznenog djela, odnosno terorističkog napada na pripadnika žandarmerije. Treba pronaći adekvatnu uzročno-posljedičnu vezu između aktivnosti tih vehabija i konkretnog događaja", rekao je Dačić.

Zato je, kako kaže, provedena široka akcija saslušanja i pritvaranja, a u dva slučaja je određen pritvor. Riječ je o Igoru Despotoviću koji je uhićen u Beogradu, a pritvor je određen Kemalu Begoviću prilikom pretresa u Novom Pazaru - njemu je oduzet prsluk sa zastavom tzv. Islamske države na leđima.


.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene