Očevid na obali Kupe (Foto: Arhiva/Nikola Cutuk/PIXSELL)
Očevid na obali Kupe (Foto: Arhiva/Nikola Cutuk/PIXSELL) Foto: Arhiva/Nikola Cutuk/PIXSELL

U Gornjem Prilišću, na granici sa Slovenijom, u nedjelju je iz Kupe izvučeno truplo nepoznatog muškarca, slijedi utvrđivanje identiteta i kriminalističko istraživanje, izvijestila je karlovačka policija, a na upit Hine potvrdila je da se radi o mlađem muškarcu te da se istražuje je li riječ o ilegalnom migrantu.


U ime spašavatelja HGSS-a iz Karlovca Vlado Furač je rekao da su njihovi ronioci po nalogu policije izvadili iz Kupe tijelo mrtvog muškarca, te je ustvrdio „da javnost zna da je ovo mjesto na Kupi na migrantskoj ruti, da je tu prijašnjih mjeseci već bilo utapljanja stranaca, te bi moglo biti da je to opet jedan takav slučaj“.

Vezani članci Policija, ilustracija Stradali migranti? U šumi kod Saborskog pronađeno tijelo muškarca, pored njega još jedan ozlijeđen U kamionu sa sadnicama pronađeni migranti - 3 "Rasadnik migranata": Srpski carinici uhvatili ilegalce u kamionu sa sadnicama i objavili što ih je odalo

Policija je potom na upit Hine potvrdila da se istražuje i mogućnost da je stradala nepoznata muška osoba stranac, migrant, te da je Kupa u Prilišću državna granice sa Slovenijom, što znači da je, kako je rečeno, "muškarac pronađen na hrvatskoj strani linije razgraničenja sa Slovenijom". (Hina)