Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama na rijeci

Dramatična akcija spašavanja migranata iz Kupe: "Intervencija je bila dosta zahtjevna zbog visokog vodostaja rijeke i niske temperature"

Aktualno Galerija Spašavanje migranata iz nabujale rijeke Spašavanje migranata iz nabujale rijeke Foto: Screenshot/Youtube MUP Spašavanje migranata iz nabujale rijeke Spašavanje migranata iz nabujale rijeke Foto: PU karlovačka Spašavanje migranata iz nabujale rijeke Spašavanje migranata iz nabujale rijeke Foto: PU karlovačka Spašavanje migranata iz nabujale rijeke Spašavanje migranata iz nabujale rijeke Foto: PU karlovačka +4 Spašavanje migranata iz nabujale rijeke Galerija 1/9 >>
Policija je spasila dva strana državljana kojima je prijetila opasnost od utapanja s obzirom na jaku struju i visinu vodostaja rijeke Kupe. Detalje donosi reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Dramatična akcija spašavanja migranata koji su se umalo utopili u rijeci Kupi. S obzirom na jaku struju i visinu vodostaja, prvog muškarca spasili su policijski službenici, dok su za spašavanje drugog morali biti angažirani i karlovački vatrogasci.

O detaljima akcije spašavanja izvijestio je iz Karlovca reporter Domagoj Mikić. Razgovarao je s voditeljem intervencije Ivanom Brozovićem

"Ono što možemo reći da je da su ove migrante sekunde dijelile od sigurne smrt, ali zahvaljujući brzom reakcijom policajaca i vatrogasaca, spašeni su", rekao je reporter.

Koliko je bilo rizično ući u nabujalu Kupu?

"Sama intervencija je bila dosta zahtjevna zbog mjesta intervencije i velikog vodostaja rijeke, ali i jako niske temperature same rijeke. Do same dojave muškarac je bio nekih pola sata u samoj vodi i dok smo došli do mjesta intervencije, započeli smo s akcijom spašavanja", rekao je Brozović.

U kakvom je bio stanju?

"Bio je u stanju velike pothlađenosti, naprosto drven", rekao je. 

Koliko migranti podcjenjuju ove karlovačke rijeke?

"Podcjenjuju dosta snagu vode, znamo imati intervencija, pretraživanja rijeka i vađenja samih utopljenika", rekao je voditelj intervencije Ivan Brozović.

"Uistinu pohvalna akcija vatrogasne postrojbe i Policijske uprave karlovačke", dodao je reporter. 

Policija objavila priopćenje 

Prilikom provođenja kompenzacijskih mjera policijski službenici Policijske postaje Duga Resa su danas, 1. prosinca, u 8.20 sati u naselju Prilišće, općina Netretić, na obali rijeke Kupe zatekli dva strana državljana te ih spriječili od ulaska u vodu i namjeri nezakonitog prelaska državne granice i ulaska u Republiku Sloveniju.

U tom trenutku uočavaju i druga dva strana državljana koji su se već nalazili u vodi, a kojima je prijetila opasnost od utapanja s obzirom na jaku struju i visinu vodostaja rijeke Kupe.

Jednog muškarca su policijski službenici sami uspjeli izvući na obalu dok drugom nisu mogli pomoći zbog njegove udaljenosti od obale. Na engleskom jeziku davali su mu upute što mu čini dok ga ne dođe pomoć te su mu tom prilikom dobacivali uže kako bi se lakše držao za stablo u vodi gdje se nalazio.

Pročitajte i ovo Frane Barbarić PROTUPRAVNA GRADNJA Podignuta optužnica protiv predsjednika uprave HEP-a Frane Barbarića

Radi pružanja pomoći i spašavanja na mjesto događaja pozvani su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca koji su uz pomoć čamca u 8.50 sati izvukli muškarca na obalu gdje su mu djelatnici Hitne medicinske pomoći Karlovac pružili liječničku pomoć te ga prevezli u zdravstvenu ustanovu radi pothlađenosti.


Sva četvorica stranih državljana dovedeni su u službene prostorije radi utvrđivanja zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene