Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedni 350 tisuća eura

U Zagrebu pao koronaprofiter: Iz Švedske nabavio 24 ukradena respiratora pa ih htio preprodati. Policija mu ih pronašla u kafiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je završila kriminalističku istragu nad 25-godišnjakom koji je ukradene respiratore skladištio u Zagrebu kako bi ih dalje preprodao.

Policijski službenici PP na Medveščaku proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom kojeg sumnjiče da je od 8. ožujka do 2. travnja 2021. godine preko trgovačkog društva iz Republike Kosovo za trgovačko društvo sa sjedištem u Zagrebu, u kojem je on odgovorna osoba i direktor, nabavio 24 medicinska respiratora proizvođača iz Kraljevine Švedske u ukupnoj vrijednosti od 350.000 eura.

Tijekom kriminalističkog istraživanja putem međunarodne suradnje potvrđeno je da su respiratori tijekom transporta ukradeni u Švedskoj 15. veljače 2021. godine.

Medicinske respiratore, sumnja se, 25-godišnja je nabavio kako bi ih dalje preprodao u treće zemlje, iako je znao ili morao znati da su respiratori ukradeni.

Naime, s obzirom na značaj ove medicinske opreme u ozračju aktualne pandemije takvi se uređaji kupuju po točno propisanom protokolu uz uključivanje institucija koje to prate i evidentiraju. Upravo takav netipičan način kupnje koji nije u skladu s uobičajenim i zakonski reguliranim načinom nabave upućuje na sumnju da je osumnjičeni znao ili morao znati da su respiratori pribavljeni kaznenim djelom, a samim time upućuje i na sumnju u počinjenje kaznenog djela s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi.

Osumnjičeni je za dopremu respiratora u Zagreb angažirao ovlaštenog prijevoznika i potom ih uskladištio u ugostiteljskom objektu na području Zagreba.

Respiratori su oduzeti, a protiv osumnjičenog podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Splitu Žena fotografira brave na ulaznim vratima u zgradi: Policija upozorava građane Policija traži ovu osobu - 2 Istraga u tijeku Prepoznajete li osobu s fotografija? Traži je policija...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene