Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičen za svodništvo

HDZ-ovac iz Dubrovnika podvodio djevojku stranci?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija PU splitsko-dalmatinske prošlog je petka uhitila dvojicu muškaraca zbog podvođenja ženskih osoba. U medije su procurile informacije o njihovim identitetima, a jedan od njih, navodno je HDZ-ovac iz Dubrovnika.

43-godišnji uhićeni muškarac, za kojeg policija osnovano sumnja da je počinio navedeno kazneno djelo, navodno je Mario Šačić, koji je u ožujku ove godine izabran u Nadzorni odbor dubrovačkog HDZ-a, a bio je i bivši tajnik Gradskog kotara Ploče iza Grada, neslužbeno doznaje Dubrovački list. Drugi muškarac je 53-godišnji Splićanin Ivica Jurišić, vlasnik modne agencije.

Pročitajte i ovo HDZ-ov plakat upućen splitskom gradonačelniku Ivici Puljku Rastu tenzije HDZ plakatom sprdao Puljka, ubrzo stigao odgovor: "Nije sramota biti nepismen, sramota je biti drzak i nepismen" Ivica i Marijana Puljak "Ili Puljak ili Split" HDZ odgovorio na objavu Marijane Puljak: "Još se time hvale"

>> Split: Privedeni zbog svodništva pet žena na jahtama i u hotelima

Podsjetimo, policija sumnja da je Jurišić počinio pet kaznenih djela svodništva pet hrvatskih državljanki sa splitskoga, dubrovačkoga i zagrebačkog područja, a Šačić jedno kazneno djelo svodništva tako što je pomagao Splićaninu pri svođenju jedne od djevojaka.

Šačića policija sumnjiči da je u travnju ove godine u dogovoru s Jurišićem organizirao pružanje seksualne usluge za novac strancu u jednom hotelu u Dubrovniku.

Kriminalističkom istragom policija je utvrdila kako je Jurišić iz Splita od ljeta 2010. do 17. svibnja 2012., kako bi pribavio novac organizirajući pružanje seksualnih usluga zainteresiranim klijentima, u više hotela i jahti na širemu splitskom i dubrovačkom području angažirao mlađe ženske osobe. One su u dogovoru s njim muškarcima pružale seksualne usluge koje bi on, ovisno o njihovu trajanju, platnoj moći klijenta i slobodnoj procjeni, naplaćivao od 1500 do 7500 kuna. Tako zarađeni novac dijelio je s njima u različitim omjerima, a najčešće je sebi uzimao 20 posto naplaćenog iznosa od klijenata.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene