Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija uhitila je dvojicu muškaraca koje sumnjiči da su opljačkali zaštitare Sokol Marića krajem prošloga tjedna na Peščenici, a treći se osumnjičenik sam predao, doznaje se u policiji i na zagrebačkom Županijskom sudu na kojemu su dvojica uhićenih zadržani u pritvoru.


Z.B. (30) i K.P. (33) pred istražnim sucem porekli su krivnju i branili su se šutnjom, nakon čega im je određeno 48-satno zadržavanje zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i posebno teških okolnosti u kojima je ono počinjeno.

Vezani članci Slika nije dostupna Pljačkaš ubijen nakon što je i ranjen pokušao pucati Slika nije dostupna Zaštitari Sokol Marića napadnuti osam puta u godini dana

Treći osumnjičenik V.F. (24) jučer se sam predao policiji i nad njim se još provodi kriminalistička obrada.

Policija nije pronašla opljačkani novac. Do danas nije službeno objavljeno koliki je plijen s kojim su razbojnici pobjegli, a mediji navode različite iznose, od milijun do 1,8 milijuna kuna. 

Z.B.  i V.F. su s podebljim policijskim dosjeom i svaki od njih ima po 50-ak kaznenih prijava, uglavnom zbog krađa i nasilja, dok je K.P. do sada prijavljen nekoliko puta, doznaje se u zagrebačkoj policiji u kojoj nisu željeli otkriti kako su došli do sumnjivaca.

Neki mediji nagađaju da su otkriveni zahvaljujući tragovima DNK jednog od njih na odbačenom opušku cigarete, a drugi, pak, da ih je "odao" automobil "škoda" čeških registracija kojim su pobjegli nakon pljačke i ostavili ga zapaljenog nekoliko ulica dalje.

Automobil je ukraden dva dana prije pljačke i navodno je to vrijeme bio parkiran u jednoj garaži pokraj Kvaternikova trga, pa ga je, zbog prepoznatljivih stranih tablica, više osoba prepoznalo, što je dovelo do osumnjičenih.

Zaštitare Sokol Marića u petak je na Trgu Stjepana Konzula ispred Zagrebačke banke presreo nemaskirani muškarac te im je uz prijetnju pištoljem uzeo vreću s novcem. Razbojnik je potom pobjegao prema automobilu u kojem su ga čekali pomagači, a zaštitari su za njim pucali.