Određene su mjere opreza maloljetniku koji je pokušao ubiti svoju majku, javlja splitsko Županijsko državno odvjetništvo.

Galerija


Nakon ispitivanja maloljetnika sudac istrage za mladež Županijskog suda u Splitu donio je rješenje o određivanju mjera opreza.

Vezani članci Jemen (Foto: AFP) U zračnim napadima arapske koalicije na Jemen ubijen 31 civil, među žrtvama ima žena i djece Policija, ilustracija Užas u Velikoj Gorici: Muškarac napao majku (32) i dijete u dvorištu kuće, dijete je teško ozlijeđeno

14-godišnjaku se zabranjuje približavanje majci, koju je izbo nožem, i to na udaljenosti od sto metara, uspostavljanje i održavanje bilo kakve veze s njom te uhođenje ili uznemiravanje majke.

Maloljetniku je određena mjera opreza udaljenja iz kuće gdje je živio s majkom sve do okončanja postupka koji se vodi protiv njega.

"Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju pripremnog postupka prema maloljetniku zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona", stoji u priopćenju.

Županijskom sudu u Splitu podnesen je prijedlog da se donese odluka kojom bi se maloljetnika privremeno smjestilo u ustanovu socijalne skrbi za vrijeme trajanja postupka.

Zadobila teške tjelesne ozljede

Podsjetimo, 14-godišnji učenik osmog razreda osnovne škole u Trilju nožem je napao i ozlijedio svoju majku. Zadobila je teške tjelesne ozljede te je prevezena u splitsku bolnicu na pružanje liječničke pomoći i zadržana je na bolničkom liječenju.

Tijekom obrade obavljen je i očevid na automobilu majke, u kojem je na sjedištu vozača ostalo tragova krvi i njezine kose. Po tim je tragovima 14-godišnjak majku prvo ubo nožem sa zadnjeg sjedišta.

Ona je potom uspjela izaći izaći iz automobila, no dječak je krenuo za njom i zadao joj još jednu ubodnu ranu. U kaznenoj prijavi, između ostalog, stoji kako je maloljetnik mobitelom fotografirao krvavu majku kako leži na tlu.