Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napravio štetu od 450 tisuća kuna

Za bombu prije Thompsonova nastupa 5,5 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskome sudu u Puli danas je sudac Damir Krpan izrekao jedinstvenu zatvorsku kaznu od pet i pol godina Vilimu Bonu (60) iz Pazina jer je 11. prosinca 2008. u pazinskome Boćarskom domu postavio eksplozivnu napravu zbog odbojnosti prema scenskom nastupu glazbenika Marka Perkovića Thompsona, čime je doveo u opasnost osobe i imovinu, a znajući kako će zbog njegova nedjela biti odgođeni Thompsonovi koncerti, najavljeni za 19., 20. i 21. prosinca.

Bono je osuđen zbog teškoga kaznenog djela počinjenog protiv opće sigurnosti ljudi, imovine i prometa te zbog nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih naprava, a u zatvorsku kaznu od pet i pol godina uračunato mu je i vrijeme provedeno u pritvoru. Eksplozivom ručne izradbe namjerno je ugrozio imovinu kako bi sprječio održavanje koncerta. U eksploziji nitko nije ranjen, šteta se procjenjuje na 446.384 kune, a Thompsonovi koncerti u Boćarskome domu ipak su održani. Objašnjavajući presudu, sudac Damir Krpan je istaknuo kako je riječ o teškome kaznenom djelu jer je u eksploziji učinjena šteta od 446.384 kune, za što je po zakonu predviđena zatvorska kazna od jedne do dvanaest godina.

Pročitajte i ovo Denis Lingart osuđen na 13 godina zatvora Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na električnom romobilu: Pištoljem prijeto djelatnicima Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna"

>> Thompsonov obožavatelj postavio bombu?

Zbog drugoga kaznenog djela, izrečena mu je jednogodišnja zatvorska kazna, s tim da je za to kazneno djelo propisana zatvorska kazna od jedne do tri godine. Izričući mu jedinstvenu zatvorsku kaznu, sudac Krpan je rekao kako vjeruje da će za vrijeme njezina izdržavanja optuženik moći dobro razmisliti o kaznenom djelu koje je počinio. Ujedno se, kako je rekao, tom presudom šalje poruka javnosti kako se ugrožavanjem ljudi i imovine ne može obračunavati s onima koji imaju drukčije mišljenje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene