Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pala dva rusa

Detalji uhićenja razbojnika koji su iz splitske zlatarnice odnijeli nakit vrijedan 2 milijuna kuna

Pljačka zlatarnice u Splitu (Foto: Dnevnik.hr)
Pljačka zlatarnice u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Pljačka zlatarnice u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Otkrivaju se detalji uhićenja dvojice Rusa u Podstrani koji se sumnjiče da su prije tjedan dana opljačkali zlatarnicu u središtu Splita.

Policija je u Podstrani u utorak uhitila dvojicu Rusa osumnjičenih da su u noći s 3. na 4. studenog opljačkali zlatarnicu u središtu Splita. Iako su prve informacije govorile da su privedena sva trojica pljačkaša, uhićena su tek dvojica. Na snimci s nadzorne kamere u zlatarnici vidi se da su pljačku izvela tri muškarca.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

Ruse su pronašli u iznajmljenom apartmanu u Strožancu u Podstrani, a jedan od njih od uhićenja se pokušao spasiti skokom kroz prozor apartmana koji se nalazi na prvom katu.

No nije daleko stigao jer je skočio pravo u ruke policajcima.

"To vam je sinoć bila prava uzbuna, svugdje su bili naoružani policajci i službena vozila. Djeca su vidjela policiju s dugim cijevima pa su počela govoriti o pucnjavi, ali nije se, zaista, čuo ni jedan pucanj. Kako je tu škola i školsko igralište, učenici su mogli uživo gledati prizor iz filmova", ispričala je jedna mještanka za Slobodnu Dalmaciju.

Oba muškarca imaju 42 godine, uhićenju su se opirali, pa su policajci koristili sredstva prisile i to tjelesnu snagu, sprej i sredstva za vezivanje, objavila je policija na konferenciji za novinare.

Kod uhićenih je pronađeno svih sedam kilograma zlata vrijednih nešto više od 1,6 milijuna kuna.

Načelnik prve splitske policijske postaje Hrvoje Boban je odgovarajući na novinarska pitanja kazao da su im u hvatanju počinitelja pomogle i snimke s nadzorne kamere zlatarnice. Kazao je da su pratili svaki trag, provjeravali sve informacije pa su sinoć uspješno uhitili provalnike.

"Trenutno se u Strožancu obavlja pretraga apartmana u kojem smo pronašli počinitelje. Pitanje je hoćemo li još nešto pronaći tijekom te pretrage. S obzirom da smo ih jučer uhitili tek sada slijedi pravo kriminalističko istraživanje da utvrdimo stvarne okolnosti njihova dolaska. No, to je proces koji zahtjeva dugoročan rad policije", kazao je Boban i dodao da u apartmanu nisu pronašli nikakvo oružje.

Dodao je da će daljnje kriminalističko istraživanje pokazati jesu li imali pomagače te može li ih se povezati s još nekim kaznenim djelima, uglavnom imovinskim deliktima.

Pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju Ivan Bradarić je rekao da znaju identitet treće osobe koja je u bijegu. Otkrio je i da su Rusi u Hrvatsku ušli prije dva mjeseca, da su povremeno ulazili i izlazili iz zemlje te da se radi o većoj grupi osoba.

Postoji sumnja da su bili u više dijelova Hrvatske i da su odgovorni za još neka istovrsna kaznena djela od kojih jedno na području Zagreba.

Mještani govore da su kod Rusa, osim opljačkanog nakita, pronađeni i satovi. Zlato je navodno bilo spremljeno u tvrde pakete.

Splitska policija zatražila je od ruskih kolega podatke o dosjeima uhićenih, piše Slobodna Dalmacija

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene