Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog sumnje da su se udružili radi prebacivanja većeg broja stranih državljana iz Srbije u Hrvatsku i druge zemlje Europske unije Uskok je, pred osječkim Županijskim sudom, u prtak podigao optužnicu protiv 47-godišnjeg državljanina Srbije i trojice hrvatskih državljana, starih 24, 27 i 30 godi


Optužnicom se okrivljenike tereti da su se, od 29. listopada do 10. studenoga 2014. u Hrvatskoj i Srbiji, sukladno prethodnom dogovoru, povezali u zajedničko djelovanje radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja stranih državljana iz Srbije u Hrvatsku te dalje u Sloveniju i druge zemlje EU, objavio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Vezani članci Zgrada USKOK-a u Zagrebu - 2 Tisuću eura po čovjeku: Afganistanac i Pakistanac ilegalno iz BiH u Sloveniju prebacili 51 osobu Migranti u BiH Pokušali kod Gruda prokrijumčariti sedmoricu migranata iz Turske u Hrvatsku, uhvatila ih policija

Članovi skupine se teret da su u četiri navrata iz Srbije u Hrvatsku prebacili 68 stranih državljana, za što su primili ukupno 34 tisuće eura, što su podijelili, sukladno njihovim ulogama i prethodnom dogovoru.

Optužnica je podignuta zbog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, u sastavu zločinačkog udruženja, izvijestilo je tužiteljstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook