Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Brodica udarila u podmorski greben kod Koločepa, dvije osobe teško ozlijeđene, a još dvije lakše

Sudar plovila u Luci Gruž
Sudar plovila u Luci Gruž Foto: Facebook/JVP Dubrovački vatrogasci
Pomorska nesreća kod Koločepa dogodila se u utorak popodne, a na brodici, nedaleko od Plave špilje, bilo je troje kanadskih državljana i voditelj iz Hrvatske.

U dubrovačkom akvatoriju kod otoka Koločepa u utorak je, u nasukavanju brodice, ozlijeđen jedan hrvatski i troje kanadskih državljana, izvijestilo je u srijedu Ministarstvo mora koje navodi da je u tijeku očevid kako bi se utvrdili uzroci te pomorske nesreće.

Dojava o pomorskoj nesreći kod Koločepa zaprimljena je u utorak u 15:52 sati, a na brodici, nedaleko od Plave špilje, ozlijeđeno je troje kanadskih državljana i voditelj iz Hrvatske.

Pročitajte i ovo Teška prometna nesreća na autocesti Rijeka - Zagreb Dovršen očevid FOTO Stravična nesreća na autocesti: Poginula dva radnika HAC-a - "Sreća u nesreći jest da se jedan radnik koji je bio tamo izmaknuo pa je tek okrznut"

Policijski brod preuzeo je ozlijeđene, dok je oštećena 7-metarska brodica otegljena u grušku luku zbog opasnosti od potonuća. Na kopno su stigli u utorak u 18:10 sati, ozlijeđenima je pružena hitna pomoć te su upućeni na daljnje liječenje.

Nesreću je dojavio voditelj brodice Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanje na moru, posredstvom Županijskog dojavnog centra 112 Split.

Pročitajte i ovo Migranti tijekom operacije spašavanja Blizu otoka Lampedusa Tragedija na Mediteranu: U brodolomu poginuo 41 migrant, samo nekoliko ih je preživjelo

Odmah po zaprimanju informacije, obaviještene su dubrovačka Lučka kapetanija i Postaja pomorske i aerodromske policije, čiji se brod tada nalazio najbliže unesrećenima, stoga je angažiran u akciju.

Očevid o uzrocima nesreće provodi Lučka kapetanija, a za sada je poznato da je oštećena brodica plovila pod hrvatskom zastavom te da je u vlasništvu domaćeg obrta.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Matuljima - 2 Očevid u tijeku Tragedija u mjestu kod Rijeke: U sudaru smrtno stradao motociklist

Kako javlja dubrovačko-neretvanska policija, do nesreće je došlo kada je plovilo udarilo u podvodni greben. U ovoj pomorskoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobilo je dvoje kanadskih državljana u dobi od 64 i 62 godine, od kojih je jedna osoba zadržana na liječenju, dok su voditelj brodice i putnik u dobi od 31 godine zadobili lake tjelesne ozljede i pušteni su na kućnu njegu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ima ozlijeđenih VIDEO Snažna eksplozija odjeknula u blizini Moskve: Gusti dim nad tvornicom koja proizvodi i za vojsku

Skiper, hrvatski državljanin u dobi od 42 godine je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Ugrožavanje posebnih vrsta prometa te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene