Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djelatnici osječko-baranjske Policijske uprave jučer su u Bijelom Brdu kod Osijeka zatekli četvero državljana Srbije, albanske narodnosti, za koje je naknadno utvrđeno da su ilegalno ušli u RH.


Strani državljani zatečeni su pri zaustavljanju osobnog automobila osječkih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnjak iz Borova, a zbog sumnje da su nezakonito ušli u RH, privedeni su u daljsku Policijsku postaju.

Vezani članci Slika nije dostupna S druge strane zida: "Ja nemam život u Meksiku, moj život i moja obitelj su na drugoj strani" Slika nije dostupna U ilegalnom prelasku otkriveno 15 stranaca

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su osumnjičenici u noći s 18. na 19. rujna nezakonito ušli u Hrvatsku čamcem preko Dunava, kojim su upravljale dvije, njima nepoznate, osobe, a za što su im platili određeni novčani iznos.

Osječki Prekršajni sud je, zbog nezakonitog ulaska u RH, stranim državljanima, uz opomenu, izrekao i zaštitnu mjeru protjerivanja iz Hrvatske. Hrvatski državljanin iz Borova, u čijem su vozilu zatečeni osumnjičenici, sinoć je priveden u istražni centar osječkoga Županijskoga suda zbog sumnje u protuzakonito prebacivanje osoba preko državne granice.