Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog nepažnje zapovjednika 12-metarske jahte, dogodila se nesreća prilikom prolaska ispod mosta između otoka Ugljan i Pašman.


Zbog nepoštivanja pravila sigurnosti plovidbe prilikom prolaska ispod mosta Ugljan-Pašman 12 metarska jahta 'Valentina III' jučer oko 15 sati udarila je jarbolom u most, a potom se nasukala, izvijestilo je Ministarstvo mora prometa i infrastrukture.

Vezani članci Teretni brod, Ilustracija Incident u Istri: Teretni brod udario u obalu, u tijeku inspekcijski nadzor Slika nije dostupna Muškarac pronađen mrtav u autu u moru

Djelatnici Lučke kapetanije Zadar nakon dojave očevica sa obližnje jahte 'Lerga' krenuli su odmah u pomoć te su jahtu sa 9 članova posade čeških državljana doteglili u luku Lamljana. Jahta je u vlasništvu čarter tvrtke i plovi pod hrvatskom zastavom a nitko od posade nije pritom ozlijeđen.

Nakon udara jarbolom u most 'Valentina III' se nasukala oštetivši listove kormila i propeler, ali se uspjela uskoro sama i odsukati. Nakon toga, bez kormila i propelera plovila je uz pomoć jedara dok nije stiglo plovilo kapetanije.

Sukladno Pomorskom zakoniku, a zbog nepoštivanja pravila sigurnosti plovidbe protiv 53-godišnjeg zapovjednika J.H. pokrenut je prekršajni nalog. Most prilikom udara nije oštećen, no jahti je izdana zabrana plovidbe.