Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djelatnici istarske policije su u kampu Valovine u Puli, gdje je još uvijek smješteno 17 obitelji hrvatskih branitelja s ukupno 106 članova, uhitili 47-godišnjeg branitelja J.A. iz Pule zbog telefonskih prijetnji da će baciti bombu na zgradu Policijske uprave istarske i HEP-a, nakon što je tom kampu jučer iskopčana struja, potvrdila je danas novinarima glasnogovornica istarske policije Nataša Rogić.


Dodala je da je J.A. uhićen sinoć u 21,55 sati i priveden na obavijesni razgovor te kako se sve okolnosti i njegov status u kampu još utvrđuju. Glasnogovornica Rogić nije potvrdila ni opovrgnula da je riječ o branitelju koji boluje od PTSP-a, već je rekla da je "pokazivao znakove duševne rastrojenosti" te je nakon razgovora u policiji prevezen u pulsku Opću bolnicu.

Vezani članci Infektivni otpad - 5 Pula našla rješenje za iskorištene narkomanske igle: "Najvažnija su sigurna dječja igrališta" Policija Telefonom lažno javljao o postavljenim bombama u Zagrebu: Policija ga uhvatila

Direktor "Elektroistre" Davor Mišković naglasio je da je struja jučer u kampu Valovine isključena iz sigurnosnih razloga.

"Instalacije u tom kampu nisu potpuno ispravne i samo srećom još nije došlo do neke tragedije. U ovom trenutku nitko ne može preuzeti odgovornost da se bilo kome u kampu nešto dogodi", kaže direktor Mišković.

U kampu su od 1992. godine privremeno smještene obitelji hrvatskih branitelja iz raznih krajeva Hrvatske koje nemaju riješen stambeni status.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju