Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suze u sudnici

Bivša tajnica veleposlanstva otuđila 220.000 kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Županijskom sudu danas je počelo suđenje Sanji Balić Vlahović, bivšoj tajnici hrvatskog veleposlanstva u Tirani, osumnjičenoj da je neovlašteno stekla preko 220 000 kuna.

Sanja Balić Vlahović tereti se da je u razdoblju od 2005. do 2007. godine u hrvatskom veleposlanstvu u Tirani zloporabila položaj i neovlašteno priskrbila preko 220 000 kuna na način da je novac koji ie bio namijenjen plaćanju telefona, opreme i najamnine za veleposlanstvo koristila u privatne svrhe.

Pročitajte i ovo vođa oporbene stranke u Albanije NAPAD NA ULICI Bivši predsjednik i premijer dobio šakom u glavu pa stao pred kamere: "Ovo je agresivan i kriminalan čin" Ivana Petrović SAMIT EU - ZAPADNI BALKAN Ivana Petrović iz Tirane uoči važnog samita: "Sjeverna Makedonija sve se više veže za Srbiju. Crna Gora nova je neuralgična točka"

Službenica Odjela za unutarnji nadzor Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Ljuba Novosel, koja je i otkrila nepravilnosti, danas je posvjedočila da je bivša tajnica tijekom unutarnje kontrole priznala da je krivotvorila neke dokumente. 'Nisam kriva', kazala je bivša 30-godišnja tajnica u suzama pred sudskim vijećem sutkinje Rajke Tomerlin Almer. Bivša tajnica je za vrijeme kontrole ministarstva unutarnjih poslova u Tirani priznala da je krivotvorila potpis.

Veleposlanik Darko Javorski, koji je još uvijek na dužnosti u Tirani, kazao je da mu je tri dana prije unutarnjeg nadzora bivša tajnica uznemireno govorila da ne može srediti račune te da je nakon kontrole 2007. dobila otkaz. Suđenje se nastavlja 7. travnja iskazima novih svjedoka među kojima je i financijski vještak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene