Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na zagrebačkom Županijskom sudu danas je počelo suđenje Sanji Balić Vlahović, bivšoj tajnici hrvatskog veleposlanstva u Tirani, osumnjičenoj da je neovlašteno stekla preko 220 000 kuna.


Sanja Balić Vlahović tereti se da je u razdoblju od 2005. do 2007. godine u hrvatskom veleposlanstvu u Tirani zloporabila položaj i neovlašteno priskrbila preko 220 000 kuna na način da je novac koji ie bio namijenjen plaćanju telefona, opreme i najamnine za veleposlanstvo koristila u privatne svrhe.

Vezani članci Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Predsjednica u Tirani: "Mislim da je ovaj trg iza nas vjerojatno bio druga najveća 'fan zona' nakon Zagreba" Potres u Tirani (Foto: Screenshot EMSC) Snažan potres pogodio Albaniju, treslo se i u Dubrovniku: "Itekako sam ga osjetio, ljuljalo nas je desetak sekundi!"

Službenica Odjela za unutarnji nadzor Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Ljuba Novosel, koja je i otkrila nepravilnosti, danas je posvjedočila da je bivša tajnica tijekom unutarnje kontrole priznala da je krivotvorila neke dokumente. 'Nisam kriva', kazala je bivša 30-godišnja tajnica u suzama pred sudskim vijećem sutkinje Rajke Tomerlin Almer. Bivša tajnica je za vrijeme kontrole ministarstva unutarnjih poslova u Tirani priznala da je krivotvorila potpis.

Veleposlanik Darko Javorski, koji je još uvijek na dužnosti u Tirani, kazao je da mu je tri dana prije unutarnjeg nadzora bivša tajnica uznemireno govorila da ne može srediti račune te da je nakon kontrole 2007. dobila otkaz. Suđenje se nastavlja 7. travnja iskazima novih svjedoka među kojima je i financijski vještak.