Hitna pomoć, ilustracija
Hitna pomoć, ilustracija Foto: Damir Spehar/PIXSELL/Pixsell

Tromjesečna beba koja je preminula u utorak nakon što je prvo zaprimljena u bjelovarsku bolnicu pa hitno prebačena u KBC Zagreb, nije preminula nasilnom smrću, utvrdila je obdukcija. No neslužbene informacije govore da je imala ozljede od ranije.


Zbog smrti tromjesečnog djeteta je pokrenuta istraga policije i Dražvnog odvjetništva koji su napravili i pretres u kući roditelja.

Beba je u bolnicu stigla u teškom stanju i bez svijesti, a bila su joj slomljena najmanje dva rebra. Moguće je da te ozljede datiraju od ranije, piše 24sata, koji se poziva na neslužbene izvore.

Policija, ilustracija Policija istražuje smrt bebe kod Bjelovara. Pedijatrica: "Nikada nije bila kod mene na pregledu"

Prema informacijama lokalnog portala Moj portal, oba roditelja imala su izrečenu mjeru nadzora nad roditeljskom skrbi, a beba od izlaska iz rodilišta nije ni jednom bila kod pedijatra na cijepljenju ni na redovitim kontrolama, niti je pedijatrica uopće znala da dijete boluje od upale pluća, bolesti koja je u dojenačkoj dobi osobito opasna.

"Nismo ništa učinili nažao našoj bebi, a piše se da smo je zanemarivali i ubili. Razapeli su nas da smo monstrumi. Pustite nas da oplakujemo u miru gubitak", rekao je otac djeteta za Jutarnji.