Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poznati u svijetu

Znate li tko su poslovni anđeli?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste čuli za poslovne anđele?

Već dulje vrijeme poznati su u svijetu, a posljednjih nekoliko godina poslovni anđeli pomažu i u Hrvatskoj. Riječ je o mreži privatnih investitora zainteresiranih za ulaganja u proizvodne i inovativne tvrtke u vrlo ranom stadiju razvoja.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: dr. Luka Matak - 3 Bolja Hrvatska Mladi hrvatski doktor uvodi nove metode liječenja i niže svjetske uspjehe, a dosad je porodio oko 700 djece i - ima još velikih planova Borba protiv nasilja - 2 Nagrađena je Nina (14) se trudi promijeniti svijet nabolje: "Nema baš puno djece da tako razmišljaju"

Većina ih je i sama prošla težak poduzetnički put, pa nakon svog uspjeha pomažu drugima da stanu na noge. Oni su zapravo Bolja Hrvatska i mnogima omogućuju da postanu dio bolje, uspješnije Hrvatske.

U dvije godine pod svoja su 'krila' stavili sedam tvrtki, prepoznali sunjihovu inovativnost i olakšali im proboj na tržište. Saša Cvetojević jedan je od desetak poslovnih anđela u Hrvatskoj. Svoje znanje prenosi mladim poduzetnicima bez iskustva i kapitala. 'Često puta kažem, da sam ja na početku imao nekoga tko mi je mogao pomoći, da bih mu dao dio tvrtke bez ikakve investicije, samo da mi pomogne oko početnih stvari i da ne radim greške koje sam radio', rekao je Saša.

Prvi korak do svog anđela, odnosno investitora je - dobra ideja. Poslovni anđeli u projekt ulažu između 25 i 250 tisuća eura, a u zamjenu dobivaju udio u vlasništvu. Jedini način ostvarivanja profita je njegova prodaja. Do sada su u projekte uložili više od 600 tisuća eura. I perspektivnim poduzetnicima dali priliku za tržišnu utakmicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene