Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I današnja Bolja Hrvatska donosi presjek novih uspjeha junaka naše rubrike.


Jedna od njih je i informatička tvrtka 5 minuta, s uredima u Zagrebu, Osijeku i New Yorku. U proteklih nekoliko mjeseci zaposlili su 15-ak mladih ljudi, a prosjek godina u njihovm timu manji je od 30. Njihovi klijenti dolaze iz cijelog svijeta, među njima je i popularni 50 Cent, a od nedavno ova uspješna tvrtka surađuje i s poznatim svjetskim servisom za distribuciju glazbe, Napsterom.

Mladi i kreativni: Novi uspjesi junaka Bolje Hrvatske

Vezani članci Milan Bandić Bandić zastupnicima preporučio "Rat i mir", odbio odgovoriti onima koji ne razumiju investicije. Nabrojio i prioritete za idući mandat Cestovni prijevoznici prosvjeduju 150 kamiona paraliziralo promet u Zagrebu: "Vrijeme je da se glas prijevoznika čuje i da Vlada prihvati naše prijedloge"

Mladi ljudi i zadovoljni klijenti iz cijelog svijeta okosnica su i dizajnerskog studija Sonda u istarskom mjestu Vižinada. Mladi tim radio je za najveće svjetske televizijske postaje, a u rukama imaju nekoliko dizajnerskih Oscara – prestižnih nagrada Red dot u 2013. Osvojili su ih čak tri!

No, oni ne brinu samo o dizajnu, već surađuju u inovativnim i maštovitim kampanjama. Tako su s poznatim proizvođačem skija Elan radili na izradi najlakših skija na svijetu. Kako bi dokazali da je zaista riječ o o maloj težini na trgovima u cijelom svijetu vagali su ženske torbice, koje su bile teže od samih skija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook