Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Ova djevojčica nam svima može biti uzor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvanaest joj je godina, a već je napisala bajku i od nje napravili cijeli startup projekt. Upoznajte Josephine Idu Zec.

Baš kao bajka - tako izgleda kad vidite što se sve krije u pametnoj glavici dvanaestogodišnje spisateljice Josephine. 'Kad sam napisala knjigu, prvo sam pokazala prijateljicama, bile su jako začuđene', kazala je.

Pročitajte i ovo Krave To nije to Kako pomicanje sata utječe na krave? "Svaka je dala manje mlijeka od uobičajenog" Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!"

Nije ni čudo. Nije baš uobičajeno da djeca izdaju knjige, no u njezinoj se radi o životinjama koje su u početku bile dobre. 'Ali su se počele svađati, pa ih je Ani kraljica odlučila pomiješati da se nauče živjeti skupa i da budu dobre', prepričala je Josephine.

>> Plišani medvjedić koji SKRIVA nešto posve drugo!

Jedog od likova osmislio je i njezin devetogodišnji brat. To je pola medvjed i pola klokan i dobra je životinja', kazao je Darian. Svoju ideju o slikovnici izložila je na prezentaciji pred poduzetnicima i osvojila treće mjesto za ideju. 'Jako sam se bojala, ali samo sam objasnila da je moja ideja jedinstvena', prisjetila se Josephine.

Uz nju je i njezina ponosna majka Tina. 'Ona je samo pokazala da ako odrasli djecu shvate ozbiljno, ona mogu imati zaista sjajne, kreativne ideje', kazala je. Kreativne ideje postale su proizvodi. Uz knjigu tu su i majice, bojanke, plišana igračka. No Josie, kako je zove majka, još ne zna što će biti kad odraste.

'Ne znamo gdje će zasjati njezina zvijezda. Hoće li napisati još knjiga, hoće li biti fotografkinja, model, glumica, povjesničarka, znanstvenica? Ne znam, ali nastavit ćemo joj pružati prilike u područjima za koja se zainteresirana', kazala je Tina, Josephinina majka.Gdje god zasjala Joseina zvijezda ne sumnjamo da će to biti nešto posebno. Baš kao i ona.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene