Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izum hrvatskih studentica

Plišani medvjedić koji SKRIVA nešto posve drugo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
23-godišnje Ana Burica i Josipa Majić već su uspješne poduzetnice, a pogledajte kako su jednim naizgled običnim plišanim medvjedićem sve osvojile!

Plišani medvjedić, zahvaljujući Ani Burici i Josipi Majić zapravo je medicinski senzor. 'Dijete stavi prst u medvjeda i čekamo nekakvih 15- ak sekundi dok sam senzor ne očita vrijednosti i pošalje ih na sam telefon', objasnila je Ana.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Slika nije dostupna Izrađuju igračke, ilustriraju, animiraju... Mladi i kreativni: Novi uspjesi junaka Bolje Hrvatske

Teddy The Guardian putem bluetootha na mobitel roditelja šalje podatke o djetetovu tlaku, temperaturi ili zasićenosti kisikom. Bez plača i stresa. 'To je medo, u principu, koji njima pomaže kad treba, a na kraju krajeva to je medo koji komunicira s mamom i pomaže joj da shvati u principu što se događa', kazala je Ana.

>> Osvaja toliko nagrada da ih više i ne broji!

I dok će Teddyja od jeseni tek usavršavati sa stručnjacima u Londonu, sa zdravstvenim projektom IDerma već su oduševile svijet. Aplikaciju koja pomaže dermatolozima koriste klinike u Australiji, Americi, Jordanu. 'Kliniku koja se bavi rekonstrukcijom koljena u Indiji i njihovi su pacijenti zainteresirani za medicinski turizam i temeljem toga smo napravili čitav malu opciju putovanja na koja oni mogu ići', kazala je Josipa.

A prepoznala ih je i Europska komisija. Prilikom hrvatskog ulaska u Uniju snimili su uspješne ljude iz naše zemlje, a ove studentice i poduzetnice najmlađe su među njima. 'Uz nas su bili drugi primjeri kao što su Blanka Vlašić, Slavenka Drakulić tako da je bilo dosta i laskavo i zanimljivo', kazala je Josipa.

Govore nekoliko stranih jezika. Josipa je demonstratorica na fakultetu, Ana uspješna plesačica. A na putu do uspjeha borile su se s predrasudama o ženama u IT sektoru, ali i sa zatvorenim domaćim tržištem. 'Nažalost još uvijek nemamo klijente iz regije ni iz Hrvatske', rekla je Josipa. Ali nadaju se da će i Hrvatska čim prije prepoznati njihove aplikacije koje drugima olakšavaju život.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene