Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije mu strana ni glazba

Najbolji hrvatski matematičar reda i medalje iz informatike, fizike, kemije, logike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sportska olimpijska zlata još ćemo malo pričekati, no Hrvatska već sada ima olimpijsko zlato i to s matematičke olimpijade u Argentini.

Mladi gimnazijalac Domagoj Ćevid ostvario je najbolji rezultat u posljednjih dvadeset godina od kada Hrvatska sudjeluje na matematičkim olimpijadama.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman U Južnoj Americi Šef hrvatske diplomacije: Hrvati u Argentini su veliki potencijal za doseljenje u Hrvatsku Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti''

Domagoj (17) sudjeluje i na natjecanjima iz informatike, fizike, kemije i logike, gdje je također osvajao medalje. Uskoro će na Međunarodnu olimpijadu iz informatike, gdje se također nada sjajnom rezultatu.

>> Hrvatski gimnazijalac osvojio zlato na matematičkoj olimpijadi!

Zbog vrhunskih rezultata njegova V. gimnazija proglasila ga je za najboljeg učenika i najboljeg matematičara u školi. Iako ima mnogo obaveza i puno putuje Domagoj se bavi i glazbom – svira gitaru i usnu harmoniku pa je svojim umijećem oduševio i na talent show u sklopu matematičke olimpijade.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene