Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sportska olimpijska zlata još ćemo malo pričekati, no Hrvatska već sada ima olimpijsko zlato i to s matematičke olimpijade u Argentini.


Mladi gimnazijalac Domagoj Ćevid ostvario je najbolji rezultat u posljednjih dvadeset godina od kada Hrvatska sudjeluje na matematičkim olimpijadama.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Ono što je Janica u skijanju to je Domagoj za matematiku' Slika nije dostupna Mogao je birati, ali povratak u Hrvatsku nije bio upitan

Domagoj (17) sudjeluje i na natjecanjima iz informatike, fizike, kemije i logike, gdje je također osvajao medalje. Uskoro će na Međunarodnu olimpijadu iz informatike, gdje se također nada sjajnom rezultatu.

>> Hrvatski gimnazijalac osvojio zlato na matematičkoj olimpijadi!

Zbog vrhunskih rezultata njegova V. gimnazija proglasila ga je za najboljeg učenika i najboljeg matematičara u školi. Iako ima mnogo obaveza i puno putuje Domagoj se bavi i glazbom – svira gitaru i usnu harmoniku pa je svojim umijećem oduševio i na talent show u sklopu matematičke olimpijade.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.