Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspjeh mladih Zadrana

Može se i u recesiji: Od otkaza do vlastite tvrtke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad su mladi Zadrani, Filip Pedišić i Davor Babin prije godinu dana ostali bez posla, nisu se predali. U godinu dana postali su nezaobilazna postaja za sve koji žele unikatan i originalan namještaj.

Što kupac zamisli, oni izrade. Bolja Hrvatska donosi priču o mladim poduzetnicima. Crtanje, rezanje, brušenje, sklapanje, iz sata u sat, zadarskim se ulicama širi zvuk strojeva i miris drva. Otkaz u velikoj tvrtki za Filipa i Davora nije značio kraj. U godinu dana, od osoba koje su bile na dugoj listi nezaposlenih, postali su vlasnicima vlastite tvrtke.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

>> Bez posla ste? Idite na društvenu mrežu!

'Igrom okolnostima, što bi se reklo, smo se našli sami, bez posla. Znali smo da je red za čekanje na Zavodu za zapošljavanje prevelik. Tako da smo rekli, sami ili ništa', rekao je Filip Pedišić. Krenuli su skromno, korak po korak. Posudili nešto novca od roditelja i hrabro zaplovili poduzetničkim vodama. 'Moram priznati da je u početku papirologija bila problem, malo zategnuto, ali s vremenom, kroz tih godinu dana, smo ušli u taj kotač cijelog tog sistema', rekao je Filip.

Kao novaci u poduzetništvu, ali sa zavidnim drvodjelnim iskustvom, priznaju da nije bilo lako. 'Trnovito, ali godinu dana nakon, sjedimo ipak u jednom izložbenom salonu, imamo veliki pogon tako da se isplatilo sve', dodao je Filip. U godinu dana ovo staviti na noge jedan je veliki uspjeh.'

Svjesni da tvrtku otvaraju u recesiji, kupcima su pristupili na drugačiji način. Uz 3D izgled budućeg komada namještaja, nude i odabir vrste i dizajna materijala. Ispunjavaju sve želje. Plan o zapošljavanju novih snaga polako se ostvaruje. 'Znate kakva je situacija s konfekcijom u Hrvatskoj. Ostala sam bez posla prije godinu dana. Filip me nazvao, treba mu krojačica, i sad se i ja učim s njima skupa', rekla je krojačica Marlis Lukin.

'Mislim da smo stali na noge, malo još smo šepavi, ali smo čvrsto na tlu', rekao je Filip. Sljedeći plan je vraćanje dugova. 'Roditeljski su, da, pa ne idu kamate i ovrhe', rekao je Filip. Filip i Davor sami su našli posao. Nakon rješavanja zaostalih repova, nadaju se novom valu zapošljavanja. Tako će glas ljudi nadglasati zvuk strojeva. Mladi Zadrani pokazali su kako se i u recesijsko doba uz dobru ideju, volju i trud može doći do posla.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene