Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lakše do taksija

Mladi Hrvat svojom aplikacijom osvojio New York, pomaže mu i baka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Programiranjem se bavi vrlo kratko, ali talent mladog brucoša na FER-u je neupitan. Pokazuju to brojne nagrade koje je sa svojom prvom aplikacijom - Trambusom, osvajao i u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Aplikaciju Trambus Sven je osmislio kako bi izbjegao da mu autobus pobjegne pred nosom. Uz to, ona olakšava snalaženje u zagrebačkom javnom prijevozu onima koji nisu iz Zagreba. 'Tu uskače Trambus tako da oni odaberu neku svoju početnu stanicu ili početnu lokaciju, upišu stanicu ili adresu do koje žele doći i Trambus im kaže kojim linijama moraji ići i kada će stići na odredište', kaže Sven Kapuđija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prilika za mlade Evo kako u samo 24 sata do biznisa! Slika nije dostupna Može se i u krizi Oni su Bolja Hrvatska 2012. godine!

Devetnaest mu je godina tek, a uspješne tvrtke već ga žele angažirati. 'Sven je vrlo pametan dečko, ambiciozan je i poduzetan. Mislim da je ok da se mladi ljudi angažiraju da rade nešto mimo onih uobičajenih obveza koje imaju', kazao je Tomislav Car, poduzetnik.

Zato su Svena angažirali na projektu aplikacije koja Njujorčanima olakšava pozivanje taksija. Uz faks i programiranje, Sven se trudi pronaći vremena i za opuštanje, no programiranje je ipak glavna zabava.

>> Četiri zanimanja, jedna osoba - upoznajte Zdenka!

'Ja to ne vidim kao posao ili da mi je to obveza, nego mi je čisto užitak raditi i stvarati nešto', kaže Sven. Od brojnih nagrada, najdraže mu je priznanje osvojeno u oštroj europskoj konkurenciji. 'Bio sam u Bilbau, prijavio sam Trambus kao projekt, kao mobilnu aplikaciju na to natjecanje i osvojio sam drugo mjesto u Španjolskoj', kaže Sven.

Kako iza svakog uspješnog muškarca stoji žena, tako je uspjehu Trambusa svoj doprinos dala i baka. 'Ja sam napravio sučenje na webu gdje se jednostavno ručno upisuje vozni red. Pošto je baka u mirovini i nema puno posla, zainteresirala se za to, pa zapravo ona ažurira vozni red', objašnjava Sven.

Kad završi fakultet Sven planira i dalje uživati u programiranju, ali u vlastitoj tvrtki.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene