Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svoj zanat pekla je u najpoznatijim svjetskim restoranima, a nakon završenog kuharskog instituta u New Yorku vratila se u Hrvatsku. Tea Mamut ipak, za nekoliko dana pakira svoje stvari i odlazi na Olimpijske igre


'Ja jesam u nekom svom svijetu, to je zaista nešto divno kad čovjeka nađe nešto što te toliko ispunjava da to možeš svaki dan raditi', kaže Tea. Izniman talent, ali i ljubav prema slatkome otvorili su joj vrata najprestižnijih svjetskih kuhinja.

Vezani članci Kuhinjske nezgode Kuhinjske nezgode od kojih boli srce: Jedni su se spotaknuli i prosuli jelo, a drugi su uspjeli spaliti cijeli kuhinju Restoran u Pragu nudi desert u obliku koronavirusa Desert u obliku koronavirusa spasio im je posao, svakim danom sve je popularniji

''Daniel' je jedan od najboljih svjetskih restorana, jedan među top 10', kaže Tea o restoranu koji napravi više od 300 večera u jednom danu. U njemu je Tea kuhala za sve - od glumaca do predsjednika. 'Jednom se dogodila prilika da je Natalie Portman imala nekakvu večeru, a ja sam imala tu čast da baš osobno njoj složim taj desert. To su neke stvari koje čovjek ne zaboravlja', ispričala je Tea.

>> Nakon ostanka bez posla osmjehnula joj se sreća

Iako je završila srednju školu za zubnu tehničarku, ljubav prema kolačima s 18 godina odvela ju je na prestižni kulinarski institut u New York. 'Za mene je to bilo divno iskustvo, sama ta škola, novi ljudi', kaže Tea.

Ukusnim kremama, savršeno ispečenim biskvitima i idealnim omjerima naizgled nespojivih namirnica oduševila je i kuhara zaduženog za catering kraljevske obitelji. Potvrdu svog rada dobila je i pozivom za olimpijske igre.

'Samo što sam se ovaj put odlučila da ne bih provela vrijeme u kuhinji već u menadžerskom dijelu što je jedna od glavnih karika u ovom poslu', rekla je Tea. Baš kao u filmu 'Čokolada', svoj je san ostvarila malom slastičarnicom u Zagrebu.

'Desert ne može biti od oka, jedino možda bakine palačinke mogu', rekla je Tea. A za savršene bakine palačinke ova 24-godišnjakinja ima još puno vremena. Ipak je taj recept jedan od rijetkih koji nema svoj list u kuharici Tee Mamut.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.