Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svoj zanat pekla je u najpoznatijim svjetskim restoranima, a nakon završenog kuharskog instituta u New Yorku vratila se u Hrvatsku. Tea Mamut ipak, za nekoliko dana pakira svoje stvari i odlazi na Olimpijske igre


'Ja jesam u nekom svom svijetu, to je zaista nešto divno kad čovjeka nađe nešto što te toliko ispunjava da to možeš svaki dan raditi', kaže Tea. Izniman talent, ali i ljubav prema slatkome otvorili su joj vrata najprestižnijih svjetskih kuhinja.

Vezani članci Marin Vukšić u prirodi (Foto: Dnevnik.hr) Marin je naša Bolja Hrvatska: Priprema doktorat, daruje krv, pjeva i – istražuje nove izvore energije koji bi mogli promijeniti svijet Slika nije dostupna Oni su Bolja Hrvatska 2012. godine!

''Daniel' je jedan od najboljih svjetskih restorana, jedan među top 10', kaže Tea o restoranu koji napravi više od 300 večera u jednom danu. U njemu je Tea kuhala za sve - od glumaca do predsjednika. 'Jednom se dogodila prilika da je Natalie Portman imala nekakvu večeru, a ja sam imala tu čast da baš osobno njoj složim taj desert. To su neke stvari koje čovjek ne zaboravlja', ispričala je Tea.

>> Nakon ostanka bez posla osmjehnula joj se sreća

Iako je završila srednju školu za zubnu tehničarku, ljubav prema kolačima s 18 godina odvela ju je na prestižni kulinarski institut u New York. 'Za mene je to bilo divno iskustvo, sama ta škola, novi ljudi', kaže Tea.

Ukusnim kremama, savršeno ispečenim biskvitima i idealnim omjerima naizgled nespojivih namirnica oduševila je i kuhara zaduženog za catering kraljevske obitelji. Potvrdu svog rada dobila je i pozivom za olimpijske igre.

'Samo što sam se ovaj put odlučila da ne bih provela vrijeme u kuhinji već u menadžerskom dijelu što je jedna od glavnih karika u ovom poslu', rekla je Tea. Baš kao u filmu 'Čokolada', svoj je san ostvarila malom slastičarnicom u Zagrebu.

'Desert ne može biti od oka, jedino možda bakine palačinke mogu', rekla je Tea. A za savršene bakine palačinke ova 24-godišnjakinja ima još puno vremena. Ipak je taj recept jedan od rijetkih koji nema svoj list u kuharici Tee Mamut.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.