Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temeljen na CMA platformi

Volvo XC40 stiže do 2018.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volvo namjerava do kraja 2017, odnosno do početka 2018. kupcima ponuditi novi kompaktni crossover koji će nositi oznaku XC40, odnosno koji će se veličinom, cijenom i ponudom smjestiti ispod modela XC60.

 

Pročitajte i ovo Volvo Intellisafe – Najsigurnije putovanje automobilom sigurnost na prvom mjestu Volvo Intellisafe – Najsigurnije putovanje automobilom Slika nije dostupna Parcele na dražbi Volvo pokrenuo ovrhu protiv Zdravka Peveca zbog duga za 500 kamiona

Riječ je o razumljivom potezu proširenja modelne obitelji u sve popularnijem segmentu.

XC40 će biti izravna konkurencija manjim premium crossoverima poput Mercedesa GLA, Audija Q3, BMW-a X1 i sl. Također, treba reći i kako će ovaj model pripadati liniji sljedeće švedske kompaktne serije 40 koja će uključivati i novi S40 i V40. Svi će se oni temeljiti na novoj modularnoj platformi pod nazivom CMA (Compact Modular Architecture), a XC40 biti prvi koji će stići na tržište.

Motorizaciju će činiti posljednji volvoovi 3 i 4-cilindrični pogonski strojevi, a svakako će u ponudi svoje mjesto pronaći i plug-in hibridne izvedbe. Što se dizajna tiče mogu se očekivati utjecaji novog XC90 te skorašnjih modela S90 i V90, kao i konceptnog XC Coupea (na slici).

Proizvodnja će biti povjerena pogonima u belgijskom Gentu u koje je Volvo nedavno uložio oko 200 milijuna Eura kako bi ih prilagodio vozilima temeljenim na CMA platformi.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene