Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pojednostavljena vožnja

Pet ljudskih navika i želja ujedinjenih u Volvo Sensus okruženju

Oduvijek je bio smisao tehnologije – služiti čovjeku i olakšavati svakodnevni život. Ritam tehnološkog napretka ipak je nametnuo neke druge vrijednosti.

Šuma tipki, kompleksnih izbornika, zbunjujućih kontrolnih radnji uselili su se u današnje automobile. Nepotrebno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Parcele na dražbi Volvo pokrenuo ovrhu protiv Zdravka Peveca zbog duga za 500 kamiona Slika nije dostupna VRUĆI METAL Polestar 1 – Cool hibridni kupe iz frajerskog odjela Volva koji (ne) možete imati

Upravo zato je Volvo vratio priču na početak i razvio Sensus – humaniji sustav kontrola u automobilu. U Sensus povezanom okruženju navigacije, glazbe i internetskih usluga čovjek i njegova intuitivnost, a ne tehnologija, su središte i pokretačka snaga. Napredna tehnologija ima prirodan, ljudski osjećaj u Volvu.

Sensus okruženje čini vozačko i putničko iskustvo vožnje u Volvo automobilima drugačijima, jednostavnijima, sigurnijma i pamtljivijima. Sve što vožnju i putovanje čini takvim je prisutno u Volvu. Sve ostalo što komplicira vožnju je uklonjeno.

Kontrola funkcija Volvo automobila

Većina sudara i šteta u prometu nastaje zbog nepažnje vozača. Zato su vozačka pozicija i kontrole funkcija potrebnih vozaču Volva uistinu nadohvat ruke i oka.

Pet ljudskih navika i želja ujedinjenih u Volvo Sensus okruženju - 2 Pet ljudskih navika i želja ujedinjenih u Volvo Sensus okruženju - 9

Sve bitne informacije za trenutnu vožnju prezentirane su kroz Head-Up Display i osnovni vozački veliki, jasno osvijetljeni zaslon ispred vozača. Sve ostale informacije nepotrebne za fokusiranu vožnju uklonjene su iz osnovnog vozačkog pogleda. One su smještene na centralnom ekranu. Pomoću lakopamtljivih kontrola na volanu vozač može dobiti i koristiti sve potrebne informacije o vozilu i vožnji bez imalo stresa i odvraćanja pogleda s ceste.

Za posebne Volvo usluge dostupno je i još jednostavnije pokretanje funkcija – glasom.

Glazbena i video zabava

Središnji veliki 9 inčni ekran u Volvo automobilima, poput XC60 modela i cijele Volvo serije 90, jasno podsjeća na tablet uređaj ili pametni mobilni telefon. Taj ekran je centralno mjesto zabavnog sadržaja, navigacije i ambijentalnog ugođaja u Volvu.

Staklo ekrana ugodno je pod prstima dok je odaziv ekrana brz i precizan čak ako koristite rukavice ili ste upravo uredili svoje duge nokte kod kozmetičara. Veličina ekran omogućava veće ikone funkcija, a time i jednostavnost korištenja.

Pet ljudskih navika i želja ujedinjenih u Volvo Sensus okruženju - 2 Pet ljudskih navika i želja ujedinjenih u Volvo Sensus okruženju - 7

Glazba koju ste odabrali ili zvuk telefonskog razgovora u Volvo XC60 modelu i seriji 90 reproducira se kroz Bowers & Wilkinson zvučnike. Britanski majstori akustike razvili su komplet od 18 zvučnika i prilagodili ga posebno interijeru Volva. Rezultat je moćan, bogat zvuk i glazbeno iskustvo najboljih glazbenih slušaonica. Možete čak izabrati i zvučnu kulisu Stockholmske opere.

Glazbeni užitak u Volvo modelima iz serije 4 (xc40) stiže kroz zvučnike drugog premium proizvođača – Harman Kardon i njihovog sustava od 13 zvučnika.

Navigacijski sustav

Navigacija cestama Hrvatske i Europe u Volvo Sensus okruženju uvijek je aktualna i obnavlja se bežično bez potrebe odlaska u Volvo servis ili specijalizirane radionice. Kroz navigacijski sustav dostupne su vam i dodatne usluge, ovisno o državi i gradu u kojem se nalazite.

Pet ljudskih navika i želja ujedinjenih u Volvo Sensus okruženju - 2 Pet ljudskih navika i želja ujedinjenih u Volvo Sensus okruženju - 3

Povezivost s pametnim telefonima i internetom

Funkcije pametnog telefona, baš kao i opcijsko bežično punjenje baterije jednostavni su za korištenje u Sensus okruženju bez potrebe držanja telefona u rukama. Oba mobilna operativna sustava i njihove aplikacije Apple CarPlay i Android Auto možete koristiti u Volvu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene