Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže XC40?

Volvo najavio manji crossover

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volvo je najavio kako planira svoju ponudu proširiti još jednim manjim crossoverom. Time su potvrđene ranije glasine, a očekuje se kako će se raditi o modelu koji će nositi oznaku XC40.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUV za razmažene VIDEO i FOTO Volvo predstavio novi XC90 Slika nije dostupna Predstavljanje za dva tjedna Volvo detaljnije predstavio svoju modularnu platformu SPA

Šef ovog švedskog proizvođača Hakan Samuelsson je u svom posljednjem intervjuu izjavio kako je "mali SUV vrlo visoko na listi želja" potvrđujući time namjeru Volva za lansiranjem novog ulaznog SUV-a, koji bi trebao kupcima ponuditi "kompaktno, no preimum pakiranje".

Nadalje, ovaj bi se model vrlo vjerojatno trebao temeljiti na platformi CMA (Compact Modular Architecture) koju Volvo trenutno razvija s roditeljskim mu Geelyjem. Ovaj bi automobil na tržište trebao stići za otprilike četiri godine, a Samuelsson je dodao i kako bi do 2018. nedavno predstavljena druga generacija modela XC90 trebala biti najstarija u švedskoj ponudi što znači kako će do tada cjelokupna ponuda biti obnovljena.

Na kraju dodajmo kako je Samuelsson zaključio kako pored ovog automobila u Volvu ne planiraju daljnje širenje ponude u drugim smjerovima, odnosno drugim riječima da u narednih nekolio godina ne trebamo očekivati u potpunosti nove modele ovog proizvođača.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene