Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavljanje za dva tjedna

Volvo detaljnije predstavio svoju modularnu platformu SPA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi će XC90 biti premijerno predstavljen za dva tjedna u Stockholmu, a proizvodnja ovog automobila započet će početkom iduće godine u pogonima Torslanda u blizini Göteborga.

Volvo je objavio dodatne informacije o svojoj novoj modularnoj platformi na čijem razvoju radi protekle četiri godine te na kojoj će se između ostalog, odnosno prije svih temeljiti nova generacija modela XC90. Naime, ovaj švedski SUV će biti prvi model koji će se poslužiti novom platformom kao svojom osnovom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stiže XC40? Volvo najavio manji crossover Slika nije dostupna SUV za razmažene VIDEO i FOTO Volvo predstavio novi XC90

Modularna SPA, odnosno Scalable Product Architecture platforma će omogućiti osjetno smanjenje i bolju raspodjelu mase automobila koji će se na njoj temeljiti, a u konačnici radit će se o gotovo cjelokupnoj trenutnoj ponudi Volva. Spomenuto će povećati agilnosti i ekonomičnost vozila. Također, njena će modularnost uvelike olakšati stručnjacima Volva daljnji razvoj ponude te smanjiti troškove i vrijeme potrebno za taj isti razvoj i proizvodnju novih modela.

Što se samog XC90 tiče u Volvu tvrde kako je 90% dijelova novo, a upotreba naprednih materijala i načina izrade će značajno doprinijeti rastu čvrstoće njegove konstrukcije što će imati nekoliko bitnih prednosti, a tu posebno mislimo na rast sigurnosti putnika. Sigurnosti će svakako pripomoći i bogata oprema.

Putnička će kabina imati tri reda sjedala i u nju će se najviše moći smjestiti sedmero putnika. Motorizacija je već ranije potvrđena, a podsjetimo se kako će vrh ponude činiti izvedba T8. Radi se o hibridnoj izvedbi koju će pokretati 2,0-litreni 4-cilindrični turbo i kompresorski benzinac koji će biti zadužen za prednje te električni motor koji će pokretati stražnje kotače. Kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa iznosit će 298 kW, odnosno 405 KS, a najveći okretni moment 640 Nm. Električna će mu autonomija iznositi 40 km.

Više čitajte na Autonet.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene