Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmanje 608 KS

Volkswagen potvrdio nekoliko modela za 6.0 W12 TSI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podsjetimo, Volkswagen je nedavno predstavio novi 6.0 W12 bi-turbo TSI pogonski stroj, a sada je potvrđeno kako će se ovaj motor ugrađivati u nekoliko tzv. high-end modela koje proizvode premium brandovi unutar VW Grupe, a koji će se temeljiti na MLB i MSB platformama.

 

Pročitajte i ovo Carl Hahn Nadzirao sveobuhvatne promjene Preminuo nekadašnji direktor automobilskog diva: "Postavio je temelje uspjeha" Slika nije dostupna Novi model cilja na vrh segmenta Volkswagen predstavio Passat 8. generacije

Prije svega ovaj će se motor ugrađivati u Bentley Bentaygu, odnosno budući bentleyev SUV koji će se na tržištu naći tijekom iduće godine. Nakon njega će se isti motor ugrađivati u sljedeću generaciju Audija A8 te potom bentleyeve modele Continental i Flying Spur, kao i novi VW Phaeton.

Nadalje, u VW Grupi kažu kako bi se ovaj motor za otprilike dvije do tri godine mogao pojaviti i u američkoj izvedbi druge generacije modela Audi Q7, a izgledna je i ugradnja u jedan ili više sportski nastrojenih modela iz ove grupacije.

Dodajmo i kako se pretpostavlja da bi u budućnosti performanse ovog motora mogle biti poboljšane. Naime, ovaj pogonski stroj sada razvija 608 KS, odnosno 447 kW te najveći okretni moment od 900 Nm. Na kraju još recimo i kako bi ovaj W12 motor u modelima A8 i Phaeton trebao ostvarivati prosječnu potrošnju od oko 11 l/100 km, što je 30-ak posto manje od atmosferskog 6.3 W12 kojega će naslijediti.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene