Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konkurencija Audiju A6?

Volkswagen navodno radi na razvoju konkurenta BMW-ovoj seriji 5

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim saznanjima u Volkswagenu su odlučili razviti automobil s kojim bi konkurirali možda i najznačajnijim predstavnicima njemačkom premium segmenta, odnosno modelima poput BMW-ove serije 5 ili mercedesove E klase.

 

Pročitajte i ovo Ambasadorova kći, 0107 - 6 Na prvom mjestu Čak pet serija Nove TV među najpretraživanijima na Googleu, a jedna je aktualnija i od COVID potvrda U nesreći na A6 poginule dvije osobe - 1 istraga još traje FOTO I VIDEO U stravičnoj nesreći na autocesti poginulo dvoje ljudi: "Došlo je do izravnog sudara. Sudionici su hrvatski državljani"

Dakako, time bi VW konkurirao i Audiju A6, no Auto Bild javlja kako bi se ovaj model u volkswagenovoj ponudi svojom veličinom, performansama i cijenom smjestio između Passata i Phaetona, a kupcima bi bio ponuđen u limuzinskoj i karavanskoj izvedbi, dok bi mu glavna tržišta bila ona azijska i američka.

Ideja za ovakav model pod VW-ovom značkom navodno je stara već 15 godina. Naime, Auto Bild tvrdi kako je Concept D iz 1999. ustvari trebao biti najava volkswagenovog konja za utrku sa spomenutim konkurentima.

Za sada dakako nema službenih potvrda rada volkswagenovog rada na ovakvom automobilu, no isti izvor navodi kako bi se ovaj model trebao temeljiti na sljedećoj generaciji modela A6, a možda i na američkoj verziji Passata. Motorizaciju bi mu trebala činiti ponuda 4 i 6-cilindričnih turbo benzinskih i dieselskih pogonskih strojeva. Naravno, u ponudi bi se našli i posljednji DSG prijenosi, kao i opcijski pogon na sva četiri kotača.

Auto Bild čak pretpostavlja i očekivanu početnu cijenu, odnosno tvrdi kako će se ona kretati oko 40.000 Eura. Nažalost izvor ne spominje konkretnije kada bi se ovaj model mogao pojaviti na tržištu, no svakako ne prije 2017.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene