Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ultimativni sportaš

VIDEO: 'Zvijer' za znalce, a ne šminkere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljeto, zavojita cesta uz more i ovakav automobil! Ima li što bolje? Ima, da je kabriolet, no u ovom slučaju, a to je slučaj GT3, kabriolet jednostavno nije opcija.

Porsche ne nudi open-top izvedbu modela GT3 iz sasvim jasnog razloga - ovdje je, naime, riječ o ultimativnom sportašu. Dakle, ovo nije automobil za uživanje s vjetrom u kosi i šminkanje pri brzinama od 50-ak kilometara na sat. Ovo je automobil za znalce, Carrera koja će u pravim rukama biti brža od većine sličnih sportskih modela i Carrera koja će kod ljubitelja brze vožnje izazivati strahopoštovanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vozač teško ozlijeđen Svjedokinja o nesreći na Cresu: "Prelazili su nas Porschei, njih 5-6. Išli su 200 na sat, mislili smo da je čovjek mrtav" Slika nije dostupna Nesreća u Mlinovima VIDEO/FOTO Ajoj, kakav peh! Najskuplji auti stigli u Zagreb, jedan se sudario s Ford Fiestom

U odnosu na, uvjetno rečeno, običnu 911-icu, model GT3 nudi pravi trkaći 'feeling' lišen možebitnih komfornih dodataka. Automobil je dodatno ukrućen, ovjes je tvrđe podešen, a ovdje su i aerodinamični dodaci koji ne služe samo kao šminka, već omogućuju postizanje veće potisne sile. No, srce ovakvog stroja je svakako najvažnije. Ako volite turbo motore, onda je za vas model GT2, no ako ste ljubitelj atmosferskih vrištećih motora onda ćete se na spomen ovoga naježiti. Šestero-cilindrični bokser je s 3,6 litre povećan na 3,8 litara, sada producira 435 konja i sada koristi izvanrednu Vario Cam tehnologiju ne samo tijekom usisnog već i tijekom ispušnog takta.

To donosi još agresivniji odaziv svakim pritiskom papučice gasa u srednjim okretajima, dok su performanse još nabrušenije. Od 0 do 100 km/h GT3 ubrzava za 4,1 sekundu uz najveću brzinu od 312 km/h. I još jedna dobra vijest za ljubitelje 'driftanja'. Kako GT3 snagu prenosi isključivo na stražnje kotače, inženjeri su dodatno, reći ćemo laički, otvorili Porsche Stability Management sustav pa znalci mogu 'driftati' do mile volje. Ako znaju, naravno, jer ovo je ipak zvijer. Sa snagom su porasle i kočnice, a u ionako savršenoj kabini nije bilo potrebe za većim promjenama.

Uz vrhunska sjedala i maleni upravljač vozačima je tek dovoljan pogled na okretomjer čije crveno područje počinje tek na 8400 okretaja u minuti. I tek usklik - neka igre počnu!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene