Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dizajn presudan faktor za prodaju

VIDEO: Za ljepši spol

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U okolici Rima testirali smo novi, drugi po redu Citroen C3. A već je na prvi pogled jasno na koga i ovaj puta cilja gradski mališan. Na ljepši spol, naravno!

Punih je osam godina prošlo od predstavljanja prve generacije modela C3, za kojeg mnogi tvrde kako još uvijek djeluje svježe kao i prvog dana. Mora se priznati kako je te 2002. Citroen pogodio s dizajnom te, logično, istu priču pokušavaju ponoviti i s novim modelom. Sada je zadatak bitno teži. Dizajn je danas presudan faktor za prodaju, posebno malog automobila, no prvi nam dojmovi i sugestije govore kako će djevojke i žene ponovo obožavati C3. Prvi je C3 svojim šarmom 'pogodio u sridu', a to se očekuje i od druge generacije. No sada je Ladys Lover i znatno dorađeniji u unutrašnjosti. Boljka prvog C3 bila je upravo tvrda plastika u kabini. Što god dodirnuli, gdje god se okrenuli – bilo je tvrdo i jeftino. Sada je posve druga priča. Puno ugodnije i uvjerljivije. I ergonomija je podignuta na gotovo njemačku razinu, a instrumenti - čija inspiracija dolazi od velikog C5 – izgledaju odlično. Komfor je, očekivano, francuski dobar, dok je prtljažnik s 300 litara najbolji u klasi. Ovdje je i novi, produženi panoramski vjetrobran naziva Zenit.

Pročitajte i ovo Početak rada drive in punkta Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Velike gužve Brojke neumoljivo rastu! U Hrvatskoj više od 1400 slučajeva hripavca, među njima i 45 beba: U Zagrebu je počelo drive in testiranje Ilustracija Reagirao KOHOM Bukti epidemija: U Zagrebu se otvara drive-in za testiranje na hripavac. "Gledamo ovo u nevjerici"

Nema više Pluriela

Za sada su to dva dizelaša i četiri benzinca. Dakle, u principu ništa novo. Tek 2011. stiže prvi downsizing trocilindraš – sa 70 i 100 konja u verziji turbo. Kabrio Pluriel? Citroen je ovaj puta rekao ne. Da, čudnovati Pluriel, iz sasvim jasnih razloga, jednostavno nije uspio na tržištu. Nije niti takozvana terenska XTR verzija i njime je rečeno do viđenja, a možda i konačno zbogom. No vratimo se motorima. Dva dizelaša od 70 i 90 konja te benzinci od 61 do 120 konja. Širok izbor, ali istovremeno i manjak modernih mini turbo benzinaca, kakvima se hvali izravna konkurencija. Citroen to opravdava činjenicom kako dizelaš opremljen filterom čađe emitira svega 99 grama CO2.

Narastao 8 centimetara

Tehnički, C3 koristi identičnu platformu brata iz koncerna – Peugeota 207. S 394 centimetara dužine narastao je 8 centimetara, te je sada u gabaritima modernih malih automobila. Iako veći, C3 je vrlo okretan i pregledan. Za dame - idealno. No bit će još idealnije kada se na tržištu pojavi njegov luksuzniji brat – model DS3. 43 boje, 25 različitih naplataka, 8 varijanti kokpita i 10 sjedala. Do sada neviđeno. Novi je C3 prošao 2 milijuna testnih kilometara i u Citroenu tvrde kako je potpuno spreman za tržište. Od sredine siječnja kreću narudžbe u Hrvatskoj, a u ožujku i prve isporuke. Cijena? Za sada nije definirana, no računajte s okvirno 80.000 kuna.

Emisiju Automotiv gledajte u nedjelju, u jutarnjem terminu programa Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene