Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova generacija presretača

VIDEO: Ovome ni u snu ne možete pobjeći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sigurno ste više puta vidjeli policijsku patrolu i njihovo upozorenje – 'Usporite, policija'. Možda to niste učinili, iako ste trebali, no znamo što biste sigurno učinili da vidite ovakvu policijsku patrolu. Ovo nije šala, ovo je pravi policijski automobil.

Presretač modernog doba je Lamborghini Gallardo. Najbrži je to policijski automobil na svijetu koji operira u rukama talijanske Polizie Stradale. Dakle, ako bi se snimala moderna interpretacija slavnog filma Mad Max, onda bi Mel Gibson kriminalce zasigurno natjeravao u ovom presretaču.

Pročitajte i ovo Papa dobio Lamborghinija (Foto: AFP) Neće postati papamobil Papa dobio Lamborghinija i već ima velike planove za njega Slika nije dostupna Insider Lamborghini Urus – pompozni bik stiže na SUV pozornicu prije Božića

A u Italji, u njenom centralnom i južnom dijelu, posebice između Salerna i Reggio Calabrije, njime upravlja tek nekoliko profesionalnih vozača policajaca, koji su prošli specijalnu obuku u Lamborghinijevom centru, nadomak Bolonje. Time su oni postali najbrži policajci na svijetu i zasigurno – najponosniji – jer Lamborghini si većina ljubitelja sportskih automobila ne može priuštiti za života, a zamislite onda sreću da vam je to službeni automobil kojeg zadužujete svakog jutra… s punim spremnikom goriva, naravno.

A isti mora biti pun jer ovaj razjareni bik sa 560 konja zaista puno troši. Pogotovo ako je u punom trku.

Gallardo LP560-4 je sposoban za najveću brzinu od 325 km/h i nema te žrtve koja mu može pobjeći. Posebice iz razloga što je ovdje uz pilota i kopilot koji ispred sebe ima sve potrebne instrumente, tako se vozač može u potpunosti posvetiti svojoj makini i brzoj vožnji.

Posjeduje i specijalan hladnjak za brzi prijenos organa u medicinske svrhe

A talijanski su karabinjeri posebno ponosni na opremu svog 'Super Lamba'. Napredni sustav može pročitati registraciju i odmah poslati podatke u bazu, dok kamera, smještena u nosu automobila, snima potjeru ili stanje na cesti i te podatke dalje prosljeđuje drugim policijskim ekipama.

No, policajci su ipak, iznad svega, najviše ponosni na Gallardov humanitarni karakter. Naime, sprijeda, u malom prtljažniku, nalazi se specijalan hladnjak za brzi prijenos organa u medicinske svrhe. Dakle, za super brzi prijenos, jer nekada je i helikopter prespor.

Dodajmo još kako je ovo već druga generacija Gallarda u službi Polizie Stradale. Najzanimljivije je to što je prvi model u policijskim akcijama odslužio čak 87.000 kilometara, bez ikakvih problema…

Talijani su i ovim, najbržim policijskim automobilom, još jednom pokazali koliko su ponosni na svoje makine. A nama su poslali poruku koja je sasvim jasna – u Italiji, polako.

Emisiju Automotiv možete gledati u jutarnjem terminu na Novoj TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene